Kakelspecialisten i Sthlm har "mässrea" på KIMA-golvvärme. I princip lika dyrt som Rinkabyrör just nu.

Vi köpte två slingor till badrummen, och då fick jag en småcrazy idé som säkert fler funderat på.

Jag tänkte dra upp golvvärmetråden på en vald del av väggen istället för handduktork. På så vis kommer handdukarna värmas "automatiskt" när de hänger på krokarna.

Eftersom värmetråden bygger ca 5-7 mm tänkte jag ta fram kniven och göra ett spår i väggipsskivan som jag sedan trycker in värmetråden i, för att sedan spackla över den.

Får/kan/bör man göra det?

Nån som gjort det? Tips och trix?

 
Jag var helt säker på att göra så fast med den vattenburna golvvärmen vi använde. Var även säker på att handdukstorken skulle anslutas till golvvärmen.

Ända tills jag börjat dra rör i trånga utrymmen. Vips så kom jag på nya tankar. Vill handdukarna torka får dom göra det på handdukstorken. Vill handdukstorken vara varm så blir det med elpatron....

Använder man elslingor istället så är det ju en betydligt enklare operation att få detta på plats och jag tycker definitivt ni skall gå på det konceptet.

Gipsskivan förlorar antagligen mycket av sin böjstyvhet om du ritsar sönder pappret, men du kanske har dubbla lager?
 
Det handlar ju om elgolvvärme, så det är ju lite smidigare att lägga än pex - och vi har givetvis dubbla lager - fast den bakomliggande är OSB, och vi har ett cc-mått på < 25 cm i den aktuella väggen (ja det blev LITE fel i byggprocessen, men det kan aldrig skada med för mycket virke...)


Edit:
Jag antar att man får lov att köra med värmegolvsfix på väggen där elslingan kommer sitta.

Finns det mer saker att tänka på ??!
 
Vi har faktiskt en golvvärmeslinga i en mellanvägg i vårt badrum. Anledningen var faktiskt att den slinga vi hade var för lång, (badrummet är extremt litet), så vi lät den gå vidare upp i en mellanvägg mellan dusch och wc-del. Det blev faktiskt mycket braoch används som handuksvärmare. Mellanväggen är lite special: ca 5-6 cm inklusive kakel på bägge sidor. Själva stommen var någon form av skivor, minns ej riktigt vad, i två lager varav det ena lagret frästes ett spår i för slingan.

Badrummet ska dessvärre rivas och "flyttas" till en annan del av huset men det är troligt att vi har "väggvärme" där med. Någon som vet om man kan göra detta med vattenburen golvvärme?
 
Kan och kan.... Allt går ju, men vattenburen golvvärme har större böjradie samt problemet kan bli att lufta slingan på högsta punkten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.