Hej, jag undrar om man kan flytta in i huset innan det är slutbesiktigat? Det kan ju bli så att vi inte hinner göra färdigt allt innan vi ska flytta in.

Mvh Iram
 
Det går bra, vi hade slutbesiktning 6 veckor efter inflyttning!
 
Det är definitivt inte att rekommendera att flytta in före slutbesiktning. Det kan då uppstå diskussioner mellan beställaren och entreprenören huruvida skador som upptäcks vid besiktningen orsakats av entreprenören eller av beställaren under boendetiden. Före det slutbesiktning skett är inte entreprenaden överlämnad och då har också entreprenören ansvaret för vad som än händer huset.

Går entreprenören med på att man flyttar in bör det åtminstone göras en syn på det som är klart för att då konstatera om det finns några skador. Detta bör dokumenteras i ett protokoll som båda parter undertecknar.

Är det så att det är beställarens egna arbeten som inte är klara så kan slutbesiktning av entreprenörens arbete ske oaktat detta. Beställaren måste se till att huset är försäkrat från slutbesiktningsdagen.
 
Vi fick göra en förbesiktning innan vi flyttade in - TH hade "glömt" att beställa ordinarie besiktning men å andra sidan var ju inte entreprenören klar heller...

Minst en förbesiktning IRAM - det är som Carlssoni säger att det kan uppstå diskussioner annars (det kan det väl iofs göra ändå men..)

Lycka till!

//Sly
 
Det finns ytterligare en synpunkt man bör beakta.

Om huset aldrig blir helt färdigt, dvs besiktningen flyttas framåt i tiden, så blir det svårare att få ut vite för förseningen efterssom man ju redan tagit huset i besittning.

En tidigare kollega till mig flyttade in efter en inställd slutbesiktning, när huset besiktigades 18 MÅNADER för sent så fick dom 250 anmärkningar. Nu efter 3 år i domstolar återstår fortfarande ca 70 anmärkningar. Inget vite inget skadestånd.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.