hejsan
sjönära tomt eller hus i Växjö vid helga /tofta sjön Max 1,5 mil utanför stan sökes av yngre par

Tveka inte att kontakt om ni har eller vet något , skicka ett PM så får ni mina kontakt uppgifter

Trevlig sommar

/ johan
 
Finns två tomter på blocket, osäker på m det var tofta, me nån sjö här var det iaf.
 
Vid tävelsås finns ett par tomter kvar med tror jag, typ 1 mil från växjö
 
tack för tipset men tyvärr är dessa tomter inte av intresse redan varit och kolla på dessa.

tack ändå


mvh
 
HITTELÖN 10 000KR


Kommun: Växjö


Par söker med ljus och lyckta efter vår dröm tomt för husbygge nära Helgasjön
ev Toftasjön bergundasjöarna privatmark där? max 7 km från Växjö centrum.

Så känner ni folk med mark eller själva äger tomt, kanske en äldre stuga med
sjöutsikt/sjötomt eller liknande tveka inte att höra av er.

Bra hittelön om köp genomförs
skicka pm så får ni min mail


mvh
 
Redigerat:
tack förtipset har redan sett fastigheten på hemnet och att avstyckning kan vara aktuellt . dock ligger det tyvärr för långt iväög från centrum , och söker framförallt i helga/tofta sjön´...... det bästa hade varit om någon känner någon privatpeson som vill sälja av a 1000 - 2000 kvm tomt intill sjön och vill tjäna sig en hacka........

hört att kommunen kanske ska sälja av tomter vid dalbo strand samt hagavik har ringt och frågat men hagavik verkar vara långt fram i tiden, någon som vet om det äns blir av säger dom...men fått lite inside info och att det snart ska dras igång.. någon som vet?

Hittelön står såklart fast. . . .. kan tillochmed öka hittelönen om det r
hjälper


allla tips tas som sagt emot med en öppen famn

Trevlig helg alla

MVH
 
Redigerat:
Det står 300 pers i den kommunala kön, är ni inte med där så får ni garanterat ingen tomt i förväntade toppområden.
 
Man kan ju märka ut de specifika områden man är mest intresserad av, via Lantmäteriet eller kommunens tomtkartor se fastighetsbeteckning, gå vidare med att kontakta ägaren och fråga om de vill sälja av en bit. Det är en offensiv metod, men man hör ju och läser inte alltför sällan om husbyggare som gått till väga just på det sättet, och lyckats. Nu verkar ju era önskeområden vara populära, men man vet inte om man inte försöker.
 
I Våxjö kommuns styrelsprotokoll från 2012-01-24 står om planer för Tofta Sjövik, en markägare som vill sälja av till villatomter. Bi kanske kollat det redan, vet ej om det är så sjönära som ni önskar.Protokoll finns under Växjö Kommuns hemsida. Det kan vara bra bevaka protokoll från bo-och miljömöten i den kommun där man vill bygga. Då vet man litet vad som händer.
 
Lycka till...

Vi bor i Blekinge och har varit på jakt efter vårat "drömboende" i snart 8 år. Det bästa bud vi har hitta på flera år är en tomt för 3.500.000. Är det något liknande ni har tänkt er, fast i Växjö?

Våra erfarenheter är att man dels måste ha extremt mycket tur och en väldigt stor budget för att hitta en sjötomt. Kommunen säljer ofta inte sådana tomter, och de flesta är antingen naturreservat eller privata tomter som går i arv. Annars kan man ju tro att t.ex. Karlskrona kommun med all dess skärgård borde ha ett stort utbud av liknande tomter, men icke sa nicke.

Det brukar dyka upp någon sån tomt årligen, men jag är tveksam till att lägga över 3 mille för en sjötomt i lilla Karlskrona, det ska ju dit ett hus och nån sorts trädgård och lite anslutningar av väg och el/tele etc också och då är vi uppe i 9-10 mille.

Den som letar den skall finna säger man ju.

/S
 
Hur gick det? /S
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.