Problemet med spånet är att det sitter lim resters kvar på delar av spånent och en del jack är där efter bilhammaren (inget som har gått igenom)

Förstår inte hur man ska får spånskivorna rena och iplan... verkar som flytspackel är enda lösningen då och då höjer man golvet en bit..(vilket jag vill undvika om det går)
 
Cc måttet verkar vara 600 (spånskivorna är 600 breda)
 
Är det en stor yta?
Möjligen kunde man ta bort spånet, fylla upp med EPScement (från betongen som jag antar finns där nere) och sen flytspackla, ev. med elgolvvärme. Då kan du få samma höjd, blir såklart dyrare men det blir nog bättre
 
Det är 13kvadratmeter. Har inte tittat under spånet men hörde av en som sa att troligtvis så under reglarna ligger en oljeplast(?) för att skydda mot fukt och sen betongplatta. Huset är byggt 1983 (platta på marken). Menar du Nino att man kan fylla på med EPS cement ovanpå plasten (om den nu finns där?
 
ja
finns den inte så kan du ju lägga dit en plast och gjuta på den, eller ta bort plasten och prima och gjuta EPS direkt på plattan, MEN du bör nog kolla med EPScement först innan du börjar på att gjuta så dom tycker det är ok
 
Tack för info Nino. Jag pratade med en säljare (som hade varit plattläggare) på Kakelcentralen (där jag köpt klinkers) som hänvisade till en annan specialist.
Han sa:
enklaste är att lägga armeringsnät och lägga på flytspackel, problemet är att man höjer taknivån. Generellt så skall man aldrig lägga klinkers på spånskiva. Man kan ta bort spånskivorna och fylla på med lättbetong (EPS??) upp till reglarna. Innan det ska man lägga på plast om det inte finns någon sedan tidigare. Om det finns plast ska man lägga plast runt reglarna för att förhinda att dom suger åt sig vatten och ruttnar/möglar. Inga problem att lägga på lättbetong på sådan plast.
Efter det så fyller man på med flytspackel till den nivån man vill ha (,minus klinkers) och sedan är det bara att lägga på klinkers. Man ska även, eftersom det blir ett friliggande golv , se till att man har ca 1 cm mellan klinkers och vägg och lägga silikon där (så att golvet kan röra sig lite)

Verkar vettigt och även om det kostar både tid och pengar så känns det som om detta är det alternativ som är riktigast och som är bäst för huset i längden.
 
Hej
En liten uppdatering och nya frågor..

Har varit på semester så bygget har stått still, har tagit tag i det igen och börjat ta bort spånskivan, Under den fanns inte reglar som jag trodde utan det finns plast (mot knarr) och sedan frigolit (5cm(?)).

Fråga1
Kan man flytspackla direkt på frigoliten eller ska man ta bort plasten?

Fråga2
Trappan verkar vila direkt på spånskivan... Hur gör man här.. tar bort spån, flytspacklar under Eller?

Hälsningar
Niklas
 
Litet tillägg..

Så här ser det ut just nu:
1 Spånskiva
2 Plast (mot knarrande spånskiva) 0.07mm
3 Frigolit ca 5-7cm
4 Plast 2mm
5 Platta på marken
 
ta bort ner till plasten som ligger mot betongen och gjut lättbetongen/ Eps på den, täck ev. Regelvirke med plast så att det inte suger ur fukten för snabbt ur Epsn

hur du ska gör vid trappen vet jag inte på rak arm...
se till bara så att den vilar mot något som inte ger efter, antingen sågar du i en tryckimp. Regelbit som du gjuter in eller så gjuter du en klack i betong, eller så flytspacklar du.
 
Tack Nino.
Men, kan man inte lägga på flytspackel 24mm på frigolit? Känns som om det blir enklast/billigast.
 
jo det går säkert, med fiberspackel och armering så håller det kanske
cellplasten måste isåfall ligga stumt mot golvet
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.