Jag har en Klippo Excellent (Honda-varianten). Jag tycker mulchningen inte fungerar. Då jag klipper lägger den klippet i ränder i hjulspåren. Plastlisten i bakkant är monterad, knivarna är nyslipade. Något tips? Gräsmattan är skapligt tät, påverkar det (gräset borde ha svårare att trilla igenom)?
 
Gräset för långt eller du klipper för kort.
 
Vad är det för knivar på den?
 
Knivarna är 2 långa och 2 korta. När det gäller klippningen så OK, kanske det är lite för långt. Men jag jämför med min granne som brukar klippa samtidigt som jag. De har inte Klippo, där ser resultatet mycket bättre ut, dvs du ser inte klippet i strängar
 
Jag får också ofta 2 spår längs med ytterkanten på kåpan där det tycks som att mulchlisten släpper igenom lite omulchat gräs. Det är inte mycket gräs i mitt fall men det är llånga strån.
 
Man kan säga mkt gott om klippo, men dom klipper inte snyggast.... Min högst personliga åsikt..
 
Om det är listen, är det "inbyggt i konstruktionen", eller är det idé att byta list?
 
boltis skrev:
Man kan säga mkt gott om klippo, men dom klipper inte snyggast.... Min högst personliga åsikt..
Jag inbillar mig att min gamla sladdbundna Bosch Rotak 43 klippte lite snyggare, men då var det ju med uppsamlare. Hursomhelst måste knivarna slipas sylvassa och det har jag gjort på båda maskinerna, men elklipparen tror jag jobbar med ett högre varvtal och därför gjorde ett lite renare snitt i grässtrået.

Grop skrev:
Om det är listen, är det "inbyggt i konstruktionen", eller är det idé att byta list?
Tyvärr tror jag att det är inbyggt, däremot borde det ju gå att stävja med ett visst överlapp vid varje klippstråk. Jag upplever det inte som något egentligt problem faktiskt., jag ser bara till att köra över det på nästa varv*.

(* Obs. Jag är nog ganska partisk vad gäller Klippo, jag faller pladask för designen, den röda färgen och det behagliga motorljudet. Den _ska_bara vara bäst(y))
 
Jag har en Klippo Comet och tyckte inte att mulchingen fungerade. Hos handlaren förklarade de att man måste rengöra den ganska noggrannt efter varje klippning för att den ska fungera perfekt. Numer lägger jag ner handtaget mot marken (med en liten tyngd på) och spolar den ren med trädgårdsslangen: Det tar inte så många minuter att göra och klippresultatet blir bra.
 
Jag har en Klippo Excellent som jag använder där åkgräsklipparen inte kommer åt. Jag får ibland också "klipp i spåren". Jag har Crosscutknivar som är välslipade och jag spolar av under efter varje körning. I mitt fall kommer det om gräset är lite högre än på andra ställen, och när drivningen är i, den går lite för fort för att den skall hinna mulcha högre/tätt gräs.
 
Redigerat:
Kollade lite noggrannare idag när jag klippte och kan konstatera att de grässträngar som min Klippo Excellent H lämnar efter sig ibland kommer från hjulen, eller rättare agt det som faller av från grässkraporna som håller hjulen rena.
 
LilleNo skrev:
Kollade lite noggrannare idag när jag klippte och kan konstatera att de grässträngar som min Klippo Excellent H lämnar efter sig ibland kommer från hjulen, eller rättare agt det som faller av från grässkraporna som håller hjulen rena.
Precis, det var samma iakttagelse jag gjorde igår.Det är nog inte mulchningen isig som inte fungerar, utan hjulen som drar med sig klipp, som samlas i lager, varpå skrapjärnet som ligger strax bakom hjulet river av det. Jag ska prova att plocka bort dessa järn. Men vad är iden med dem? Grannens Stiga ser jag har inga järn. Den lämnar också en renare gräsmatta efter sig...
 
Jag var ute och kikade på klipparen, men förstod inte riktigt hur jag får bort dessa skrapjärn. Behöver jag demontera hjulen, eller plockar man ner hela "bakaxeln" för att komma åt infästningen av dessa skrapjärn? Någon som vet?
 
Vinkelslip ;)
 
Visst, vinkelslip löser problemet- en gång för alla. Men nu ville jag inte vara riktigt så brutal. Ingen som vet hur jag monterar bort skrapjärnen? Någonstans i ett annat forum läste jag att om man tar bort navkapslarna till hjulen, vill de bli svåra att få att sitta kvar efter återmontering. Av den orsaken vill jag inte ta bort hjulen, om det inte är så man gör...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.