Kan någon rekommendera en bra byggfirma för inredning av en mindre råvind (50kvm) till en etagelägenhet i centrala stockholm? Har kollat med de kända byggfirmorna (Abaccus, Båge m.fl), men projektet är för litet för dem.

Tacksam för svar!
 
Har haft ett liknande projekt och konstaterat att det är svårt att hitta nån speciell firma för detta. Mitt projekt "försvann" emellertid i byggnadsnämnden (avslag på lov med en rösts övervikt...) Sök lite på forumet så tror jag det finns tips på nån firma. Annars är det kontakter och referenser som gäller. Lycka till!
 
Har alla bygglov/tillstånd klara och vinden står tom, men det är ändå helt hopplöst svårt att hitta byggare. Tack för tipset ändå!
 
50 kvadrat är inte mycket men lik förbenat ett jobb...Men jag tror att du får sikta in dig på "skuttarna". Och vad skall göras 3 takkupor lite avväxlingar isolering, gips och 3 rum typ... Mellan tummen och pekfingret ca 500000 ungefär det är lite pengar för ett relativt skrynkligt och riskfyllt projekt..Framförallt åt privat person..skulle jag säga
 
Jag förstår inte riktigt vad du menar. Vad är en "skuttare"? Projektet är som sagt av det mindre slaget. De 3 takkuporna finns redan och avlastningarna är redan gjorda. Det som behövs är ljudisolering, värmeisolering samt 5 takfönster.
 
Skutt= mindre firma ofta enmansföretag. Och ljudisoleringen är viktig endast om du har andra lägenheter än din egen under. DÅ måste du uppfylla minst C-kravet enligt BBR. http://www.boverket.se/novo/filelib/forfattningar/bbr/ftextavsnitt/bbr7.pdf
Sedan kommer det än viktigare brandskyddet för att säkerställa utrymmning. Misstänker att du måste ha en utrymmningsväg på vindsplanet förmodligen i form av en brygga utanför en av takkuporna på en sida där brankåren kan komma åt. Mer om detta står här
http://www.boverket.se/novo/filelib/forfattningar/bbr/ftextavsnitt/bbr5.pdf
Nu vill jag inte skrämma dig med detta bara att du inte får glömma dessa punkter. FÖr de är inte förhandlingsbara. Iom att de är minimikrav på byggnader. Oroa dig minst för värmeisolering och takfönster för det är minimala problem vid inredda vindar. De stora problemen ligger på ljud, brandskydd, konstruktion samt i viss mån instalaltioner framförallt ventilation då.

Ljudkravet gäller endast mot andra hyresgäster iofs nämns det om ljudnivåer inom samma lokal men detta är enkelt att ljudisolera bort en enkel gipsvägg fixar det. Brandskyddet är den kritiska punkten för dig i detta fallet vill jag påstå. Så läs brandkapitlet och se om du behöver göra åtgärder.
 
;)Hej Victor!
Jag undrar om du har allt klart för att börja bygga? Med "allt klart" menar jag, bygglov, avtal med bostadsrättföreningen, omröstning m.m.
Jag är nämligen i den sitsen just nu och är i behov av referenser, då föreningens medlemmar vill ha information om hur liknande ärenden gått till i andra hus.
Vad du fick ge i kvm pris, tex.
Jag skulle bli så himla glad ifall du kunde hjälpa mig med lite info..

Mvh,
Granath
 
Granath skrev:
;)Hej Victor!
Jag undrar om du har allt klart för att börja bygga? Med "allt klart" menar jag, bygglov, avtal med bostadsrättföreningen, omröstning m.m.
Jag är nämligen i den sitsen just nu och är i behov av referenser, då föreningens medlemmar vill ha information om hur liknande ärenden gått till i andra hus.
Vad du fick ge i kvm pris, tex.
Jag skulle bli så himla glad ifall du kunde hjälpa mig med lite info..

Mvh,
Granath
Jag skaffade bygglov först. Det är inte värt besväret om du ändå inte får det. Min förening tog hjälp av en "expert" på SBC som tog fram ett avtal. Det tog rätt precis två år från att jag kläckte idén till att jag skrev på avtalet. Då hade jag genomgått tre föreningsstämmor och en vända i hyresnämnden. Jag hade allt klart redan i mars (05), men det tog ända till oktober innan jag hittade byggare. Jag betalde 15150 kr/kvm, men då var vinden i mycket bra skick med fönsterkuport på plats och bra planering. Slutkostnaden blev ca 30.000kr/kvm (inkl. inköp). Värt varenda krona och allt arbete som jag fick lägga ner.

mvh,
Victor270 = ville270
 
Hej Victor270 (eller om det är nån annan som kan hjälpa oss),

Kul att du äntligen fick din vindsvåning. Vi sitter i samma läge du gjorde för 2 år sedan, men tror att vi får med oss föreningen snart. Det verkar dock som om det svåra är att få tag i en byggfirma, kan du rekommendera en "skutt" till oss.

MVH
Simtin
 
Hej!

Kontakta InnovationDesign.se som har stor erfarenhet av denna typ av projekt.
Specialiserad byggfirma som kan svara på alla sorts frågor om vindsbyggen:

Ring: Kjell Ramström / VD, Projektledare. Telefon 0706-60 60 39
E-postadress : kjell@kjellramstrom.se
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.