Hej!

Undrar om det finns någon som känner till Arkitekthem (i Helsingborg). Hur de är att samarbeta med, kvalitet, priser, erfarenheter osv.


Tackar på förhand!
 
Hej

Tänker ni bygga i Hjälmshult (allerum)?. Arkitekthem i samarbete med fågelforshus har ett projekt på gång där.
Vet tyvärr inte något alls om husföretaget...men om ni ska bygga i Hjälmshult blir vi alla fall grannar. Vi bygger i allerum nämligen.
L
 
Hej!

Japp, det är Hjälmshult/Allerum vi funderar på. Hittills har vi bara hört positivt om Allerum, men eftersom vi inte själva bor i Helsingborgstrakten så "velar" vi kanske lite i onödan. Det vi funderar lite på är detta med kommunikation osv in till Helsingborg. Vet du hur det ser ut på den fronten? Samt om det finns ytterligare etableringsplaner i området? Det är ju bra om det finns planer på ytterligare expansion (dock ej FÖR mkt), för då kan ju våra framtida villor få en bra prisutveckling.... ;)

Var i Allerum bygger ni?
 
Hej

Allerum har alltid varit en favoritby i våra ögon...detta för att lantlighetskänslan finns men ändå bor man bara 6-7 km från Helsingborgs centrum.
Kommunikationen till och från Allerum är inte den bästa. Det går lokalbussar men hur ofta vet jag inte.
Det är ju ganska många hus som kommer att byggas i området där Arkitekthem har projekt. Både Kommunala tomter och husföretagets tomter släpps.
Jag vet att vissa av husen som ska byggas är sk. äldreboende. Allerum och Hjälmshult vill få in nytt ungt blod till byarna. Det är väl tänkt att alla äldre personer som har hus ska ha förtur till vissa av de nybyggda villorna. Detta för att yngre familjer ska flytta in i de befintliga äldre husen. Skolan i Allerum har jättebra rykte. Än så länge är skolan 1-6 och man går på högstadiet i Ödåkra. Men vi tror att de kommer öka upp till 1-9 inom några år.
Vi bygger själva bakom skolan i Allerum. Där har släppts 4 kommunala tomter och vi äger 1 av dom. Vi ska bygga ett en-plans eksjöhus och har planerad inflyttning i början av Juni.
Var bor ni själva??. Vad är det för hus som Arkitekthem bygger?? Vilken är kostnaden??
För er info så släpper Helsingborgs Kommun tomter i Hjälmshult. Fördelen med kommunal tomt är ju att man fritt kan välja hus från valfri tillverkare.
L
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.