Hej!
Ska dra avloppsrör från avloppsbrunnen den sista biten på ett ganska brant berg (ca 6 m och sedan 4 m under huset. Vilken typ av isolering ska man använda för att isolera dessa rör. Två förgreningar ska kopplas på avloppet. Dusch och köksavlopp.Jag har hört att man måste ha en luftare från avloppsröret. Hur grejar man det om huset står på plintar? Tänkte ha en värmekabel i vattenröret. Ska man ha en på avloppet också.
 
Avloppet behöver inte värmas. Avloppsrören är normalt tomma och fryser inte. Såvida du inte har avloppspump och trycksatta avloppsrör.

Avluftningen ska dras från en lämplig punkt upp genom taket, eller också kan du sätta en vacuumventil på den lämpliga punkten. Den lämpliga punkten är så långt in i systemet som möjligt och så nära WC som möjligt.

Vattenledningen måste värmas om du ska använda den på vintern. Bäst är en värmekabel inne i vattenledningen. Beroende på hur bra du isolerar och hur ofta vattnet rinner så kanske du inte behöver använda värmekabeln, men det är bra att ha den monterad om det skulle frysa.

Isolering på berg vet jag inget om.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.