Hej
Vi har börjat titta på staket och eftersom det är så mycket att göra så funderar vi på att köpa färdigt.
Vet ni ngn bra lev. av det billigare slaget?
Är det en enorm förlust att köpa färdigt när det gäller staket?

MVH /Aja
 
Eftersom vi har egen skog och tog ut eget virke som sågades i lämpliga dimensioner, så byggde vi vårt eget staket. Ganska enkelt, men det tog ändå 2 veckor att sätta upp stolpar, såga spjälor, spika och rödfärga. I och för sig är staketet ganska långt med 800 spjälor och det blev snyggt, men idag skulle jag nog kanske köpa något färdigt istället att bara smälla upp. På två veckor kan man göra mycket annat roligt! 8)
 
Vi köpte ett färdigt staket för att vi snabbt behövde få upp ett mot en slänt. Vi nappade på en kampanj där de sålde färdigt staket i tryckt virke med måtten 180 x 80 cm för omkring 150:-. Man kan väl säga att vi fick vad vi betalde för, det var väldigt klena dimensioner på virket och en del spjälor formligen föll av.

Skall man köpa färdigt bör man nog därför satsa på lite bättre kvalitet men då sticker priset också iväg en del.

Ett billigt alternativ som kan passa är ju vanligt plastbelagt Gunnebo.

Jag tänkte förmodligen bygga eget staket runt tomten istället, det blir givetvis billigare men mycket arbete också. Det man kan göra är ju att påbörja tillkapningen redan nu, i garage eller förråd. Har man en bra gersåg så går det ju att rigga upp den så tillkapningen kan bli hyffsat smidig.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.