Söker efter någon som är fackman vad gäller poolens maskinutrustning och drift. Har en glasfiberpool med maskinpark mestadels från Certikin som sedan starten har krånglat. Entreprenören som installerade poolen och dess maskinpark saknade all kunskap om hur man installerar diverse maskiner och hur dessa fungerar. Nu är han i konkurs och vi står där utan fungerande pool. Nu söker jag någon som kan gå igenom hela installationen och rätta till ev fel. Poolen finns i Norrtälje. Tacksam för tips om vart jag kan vända mig.:mad:
 
Hemmakatten
Ring till Ulf på Badexpo i Bromma, 0709144443. Han har jobbat med pooler i 30 år. Han har en tekniker/installatör som heter John(har jag för mig) som bor i Norrtälje.
 
Hemmakatten skrev:
Ring till Ulf på Badexpo i Bromma, 0709144443. Han har jobbat med pooler i 30 år. Han har en tekniker/installatör som heter John(har jag för mig) som bor i Norrtälje.
Tusen tusen tack för tipset. Har kontaktat Ulf och de verkar kunna det här med pooler. Nu hoppas vi att de får ordning på det hela så att vi slipper all krångel som bara kostar pengar och leder ingen vart.

Ha en trevlig helg

Många kramar från en tacksam familj i Norrtälje
 
Hemmakatten
Hoppas verkligen att det ordnar sig för er. Vi har ett litet gjutet spabad i altanen som vi fått hjälp med utseende och installation av Ulf (och John), vilket vi är nycket nöjda med. (Ett litet spabad innebär inte att det är mindre utrustning utan "maskinparken" är lika stor/liten som för en pool.)

Berätta gärna hur det går för er och om ni får igång poolen.
 
Redigerat:
Tyvärr hade inte Badexpokillar tid förrän i augusti. Nu harvi fått igång anläggningen plötsligt började allt fungera normalt, men vattennivå sjunker så vi misstänker attdet läcker någonstans
[Värmeväxlaren krånglar också så just nu är vi less på helaanläggningen. Det tråkiga är att det hela kostade över 600 000 kr ochingen vill ta ansvar för att det inte fungerar som det ska. Entreprenör sombyggde det hela är sedan länge i konkurs, de som sålde poolen och utrustning haringet ansvar eftersom vi betalade inte direkt till de utan via entreprenören.Och inte hjälper det att vända sig till domstol, advokat kostade en massapengar och det som det hela slutade med var förlikning. Inte hjälpte det medbra dokumentation i form av foto, dagbok och vite i entreprenadkontraktet
Och ARN går på säljartens linje eftersom vi betalade viaentreprenör har de inga skyldigheter fast det var de som valde tillsammans medoss vilken pool och maskiner de ska leverera till oss, gjorde en offert på detoch i entreprenadavtalet stod det att för pool och maskiner finns ett separatavtal
Jag skulle kunna skriva en roman om vad man ska tänka på omman ska bygga en pool utifrån den erfarenheten vi har gjort med vår pool. Drömblev en mardrömVår förhoppning är att Badexpo kan få ordning på det en gångför alla. Men det kommer säkert att kosta en bra slant. Bäst jag köper någralotter
Hälsning till alla som har pool som fungerar:) och kram:rolleyes: till alla som har krånglande pool
 
Redigerat:
Tråkigt! Av ren nyfikenhet, exakt vad har du gett 600.000kr för? Låter väldigt väldigt mycket..
 
Glasfiberpool inkl prefilter, patronfilter, pumpmotor, värmeväxlare och salinator samt arbete med installation 460 000 kr. Pooltak i kanalplast från Termatec inklusive ramper 150 000 kr. Epoxiplast runt poolen 40 000 kr. Och då har jag inte räknat alla hantverkare som har varit här och försökt fixa krånglande maskiner. Och fortfarande är allt inte som det ska så det ska kosta åtskildiga tusenlappar till innan vi får ordning på det. Men vad gör man? har man investerat så mycket måste man fortsätta för att få det att funka som det ska.
häslning från en som borde ha satsat pengarna på hus utomlands
 
Hemmakatten
Jag förstår att ni har lagt ut jättemycket pengar alla redan på er pool. Och jag får lite dåligt samvete eftersom det var jag som rekommenderade Badexo och Ulf. Men, jag letatde länge och väl innan jag hittade Ulf som verkar ha jobbat med de flesta pooler och spabad. (Vet att de tex åker utomlands för att anlägga pooler.) Att vänta tlls augusti låter förstås inte så roligt men det är semestertider så en sex-veckors försening får ni nog lov att acceptera.
 
Vad exakt är det som inte fungerar som det ska?
Om du beskriver symptomen och kanske kan lägga lite länkar till produkterna alt ta lite bilder så kan det nog finnas folk som kan ge lite tips.
Det finns ju även andra pooliNstallatörer som kanske har tid tidigare.
 
Du ska inte ha dåligt samvete vi är jättetacksamma för tipset. Det är inte lätt att hitta någon som verkligen kan pooler. Poolen kom igång så småningom så vi bokar Ulf till slutet av september när det blir dags att stänga av det hela. Då kan Ulf gå igenom allt och rätta till det som inte är bra. Så än en gång tack för tipset
kram till dig och ha en skön sommar(y)
 
Dessa problem har vi; ledlampans skruvar rostar pga saltvatten i poolen. När man skulle byta en av lamporna (ett företag som påstod sig kunna pooler) drog man ut den gamla lampans sladd och sedan fick man inte in den nya lampans sladd. Så nu har vi bara en ledlampa som börjar uppvisa samma rostskador som den första.
Pumplådan i vilken är alla maskiner placerade läcker in vatten som en sål och varje gång det regnar riskerar vi pumpmotor. Med hjälp av pressening skyddar vi lådan vid regn. Lådan måste på något sätt tätas för att inte läcka in regnvatten. Värmeväxlaren från Gullberg& Jansson funkar inte som det ska. Bara om vi varje gång vi vill använda den bryter strömmen går den igång. Filterbehållaren (patronfilter) rostar och salinator visar inte rätt värde.
Någonstans finns en läcka eftersom vattennivån sjunker lite. Inloppsventiler går inte att proppa igen inför vinter (finns inga pluggar som passar). Så visst kan jag lägga upp bilder mm men vi behöver någon proffs som fixar det hela. Vi har fått nog av alla så kallade proffs på pooler som bara ställer till det ännu mer.
 
Vilken soppa

Har ni mätt salthalten i poolen? Antingen är den för hög eller så har ni fått grejer som inte är anpassade för saltvatten. Med tanke på det sista blir jag lite orolig för värmeväxlaren, det vore inte roligt om primär o sekundär flödet blandades upp.
Vad har ni för värmekälla och varför valde ni patronfilter istf sandfilter?
 
Hej
vi mäter salthalten i poolen 1 x per vecka och den håller sig inom rekomenderade gränser. Det är nog så att vi har fått grejer som inte tål saltvatten. Men vi litade på Nordiska kvalitetspooler som sålde poolen till oss och tillsammans valde vi vilka maskiner vi ska ha. De rekomenderade patronfilter och värmeväxlaren från Gullberg & Jansson. vi ville ha en anläggning som skulle sköta sig själv. Och Nordiska kvalitetspooler påstod att patronfilter är lättskött och värmeväxlaren är den bästa på marknaden. Så vi litade på företaget som påstår sig vara mån om kunden. Nu vet vi båttre men det kommer kosta många slantar att byta ut alla maskiner. Och då behöver vi hjälp av någon som verkligen kan sin sak och inte några som påstår sig kunna detta men saknar grundläggande kunskap.:banghead:
 
Hoppas värmeväxlaren är av Titantyp.
Måste nog säga att det är ovanligt med patronfilter då jag iaf upplever det som omständigare än ett sandfilter för större pooler. Dessutom går det inte att flocka vattnet. Men det ska nog funka iaf.

Hur ligger pH? Ligger det lågt så leder även det till korrosion. Även en låg alkanitet kan få pH att spöka.
 
Om värmeväxlaren är av Titantyp eller ej vet jag inte. Patronfiltret är inte så jobbig det är bara att ta ut patronen och spola av den så är det klart. Det som är problem med den är att Nordiska kvalitetspooler som sålde denna till oss vet inte hur den ska sättas ihop. Därför kontaktade vi själva tillverkaren i Englad som sände en ritning över filtret men den blev man inte klok på (ritningen gällde flera olika modeller). Representant från Nordiska kvalitetspooler kom hit och hävdade att ingen del fattas och att filtrebehållaren rostar tyckte han var pga saltvattnet. Själva patronen verkar flyta i behållaren och ingen, varken tillverkaren i Englad eller generalagenten (Nordiska kvalitetspooler) kan redogöra för vilka delar filtret består av.
Dagligen så mäter vi pH och alkanitet i vattnet och värdena ligger inom rekomenderade gränser.
Felet var att vi litade på Nordiska kvalitetspooler vad gäller rekomendation av maskiner. Idag är vi klokare och skulle ha undersökt marknaden lite bättre samt välja svenska producenter och köpa direkt från dessa. Nu hade vi ingen nytta av garantier eftersom alla tillverkare hänvisade till Nordiska kvalitetspooler som inte vill ha med oss att göra. De anser att de inte har sålt några maskiner till oss utan vi köpte dessa via entreprenören. Och den har gått i KK.
Vår förhoppning är att vi hittar en firma som kan pooler och hjälper oss med vilka maskiner vi ska ha för att det ska fungera som det ska.
Och regnet den bara öser ner när kommer sommaren?:confused:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.