Har haft en vattenskada på en liten tillbyggnad pga plåttaket var kasst. Hade utökad hemförsäkring som täcker den inre skadan.
Avfuktare klarade biffen och förutom en förstörd paxfläkt så är det innertaket.
Gips med väv, målat. Väven har släppt på några ställe, och det är bubblor i väven.
Lättast är ju att skära i väven, pressa in tapetklister och måla om. Har meddelar försäk.bolaget att jag åtgärdar det själv, mot betalning. Och det var ok.
Uppskattar arbetstiden till 5-6h.
Vad kan man debitera per timme?
 
Brukar inte bolagen ha någon standardersättning för eget arbete? Brukar vara låg också.
 
Kontantreglering sker oftast mot materialkostnad och en schablonsersättning/timme. Denna ersättning är oftast 100-150 kr/h beroende på försäkringsbolag. En del försäkringsbolag tar tidsuppgift från försäkringstagare på åtgärd (ifall denna är rimlig) medan andra bolag kör även arbetstid efter schablon alternativt efter offert/beräkning av byggfirma.

I ett sånt här litet ärende är det lättare att vara generös dock. Vid en helrenovering är det dock inte alltför ovanligt att det är en halvkass lösning med kontantreglering då det ersätts för kanske 40 timmar á 100 kr/h enligt byggfirmas beräkning medan man själv som amatör lägger 100 timmar = slutlön på 40 kr/h
 
Kan nog bli en låg ersättning mot vad det skulle kostat försäkringsbolaget.

Hörde om en som fick vattenskada i ett hus, totalrenovering krävdes, husägaren ville ha pengar istället, för han ville passa på att bygga om huset, han fick ett bud, vilket han ratade och ville ha ner, men det fick han inte.
Det slutade med att försäkringsbolaget renoverade huset till kostnader långt över kontantbudet, och när det var färdigrenoverat så rev husägaren huset för att sen bygga upp ett nytt.
Han som hade huset var väl vad man kan kalla ekonomiskt oberoende.

Så du skall kanske inte räkna med att få ett kanonerbjudande från försäkringsbolaget...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.