O
För ett halvår sen köpte jag 10 stycken XeroLight Yabba50 ifrån elbutik.se. Det är små 700mA/3W med en diod och 2900K varmvitt ljus . Nu tog jag mig äntligen tid att koppla in dem. Tyvärr är jag minst sagt missnöjd. J-vla skitlampor helt enkelt. Problemet är att de inte har en enhetligt ljusbild. Ser ut lite som ett inverterat stekt ägg. Kritvitt i mitten och gult i kanterna. Lamporna drivs av två stycken JollyPro-enheter. 6 stycken på den ena och 4 stycken på den andra.

Skall det verkligen vara så?

Alla mina andra LED;ar är sådana "sketna konsumentprodukter från Clas Ohlsson" som elektriker vägrar ta i med tång, men klart enhetligt ljus ger de i varje fall... ;)
 
När det gäller LED så finns det mycket olika kvaliteter.
Man gör bäst i att hålla sig till lite dyrare kända märken och undvika allt Kinesdret.
 
Nej, så ska det inte vara, men dom var ju billiga åtminstone.

Med dessa hade du inte haft något problem.

//Patrik
 
Redigerat:
ullberg
Patrik_Hed skrev:
Nej, så ska det inte vara, men dom var ju billiga åtminstone.

Med dessa hade du inte haft något problem.

//Patrik
Och som kontrast till Patriks förkärlek för Maxels produkter skulle jag säga att med pluton (snarare med valfri av Maxels LED-prdukter ) hade du haft ett vansinnigt vitt ljus, nästan dragning åt det blåa hållet, långt från halogen och långt från många andra leverantörer av LED (det hade nog varit ett väldigt jämnt blåvitt sken så på så sätt gör Maxel högkvalitativa produkter). Maxel specar också till 3000K och de är definitivt inte under det, hade de använt chip (snarare fosforbeläggningar) som levererar 2700-2800K hade de säkert varit grymma, maxel gör generellt väldigt bra produkter

Xerolight har jag inte så mycket erfarenhet av men jag råkar faktiskt ha dem i mina egna köksunderskåp, dock en annan modell. De är inte det grymmaste jag sett men helt klart ok färgåtergivning och betydligt varmare än Maxel. Jag var på väg att sätta in Maxel Sirius (ska vi vara noggranna bland elektrikerna så batch 7S) i badrumstaket (svårt att hitta bra LED med upphöjd ljuskälla och väldigt liten ram, Sirius är precis modellen jag vill ha) men när jag tände dem insåg jag att de aldrig skulle hamna i badrummet, om inte annat var sambons min ganska avslöjande - ung. "tror du det själv eller?", så de fick åka tillbaka. Men innan dess jämförde jag ju med mina Xerollight, och de var lika jämna och betydligt mycket varmare.

Men smaken är ju som baken, vill man åt det riktigt vita ljuset tycker jag Maxel är toppen.

/U
 
O
Tack Ullberg! Efter några dagas lysande har ljusbilden blivit betydligt mer enhetlig så nu är det acceptabelt. Hade jag själv fått välja hade jag kört Maxel eller något annat som ger kallt blåaktigt ljus men jag tycker inte om att sova på soffan och jag får inte bestämma sånt så det gick bort tillförmån för varmvit! ;-)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.