Är intresserad av ett hus byggt 05, souterräng, stomme och bjälklag i trä, vattenburen golvvärme och trägolv.

Problemet är att golven i alla rum på ovanvåningen knarrar och till en del lutar.
- vågar man köpa huset?
- vad kan det kosta att åtgärda?
- vad kan det bero på .. huset är ju så pass nytt??

Tacksam för svar, riktigt sugen på huset ...
 
Hur stora lutningar är det frågan om?

Knarr kan ju bero på en hel del saker, allt från för dålig kvalitet på parkett till för tight passform mot väggar osv. Att ta bort lite lister kan svara på en del och det borde en golvläggare kunna assistera med.

Om golv däremot lutar kan det vara ett tecken på sättningar (om det nu inte lutade från början) och då gäller det att ta in någon som kan gå igenom byggnaden och leta efter sättningsskador. Detta kan givetvis vara en orsak till knarret men likväl lutade det inte från början ska det absolut ses som en varningssignal. Om det lutade från början kanske man iofs ska se det som en varningssignal med och se över hur detaljfinishen är på andra saker.
 
Tack!
Det lutar inte mkt alls, precis så man noterar det. Huset står på berg och lera, det finns sprickor i sockel och dom fick dränera för ett par år sedan .. så man undrar absolut om det finns problem med sättningar. Ett annat varningstecken är att det finns "nedböjning i tak" under köket där det är störst problem med golvet ... kan det tom vara feldimensionerat, så att hela golvet hänger?
Vågar man köpa en sådant hus ...
Ska försöka gräva i det .. får se om man får ngn respons från mecklarn o säljarna.
 
Det låter som att huset satt sig, sannolikt har väl plattan spruckit också om det är såpass mycket. Det är ingen bra kombination med ingjuten golvvärme i plattan.... Men huset är ju inte gammalt så det borde finnas en gällande byggfelsförsäkring?
 
Köp ett annat hus om du inte gillar att plåga dej själv.

Redan dränerat om ett hus byggt -05? Lutande golv?

Det där luktar byggfel och/eller markproblem lång väg. Jag skulle dessutom oroa mej för att det kan finnas massor med andra problem.
 
  • Gilla
corre
  • Laddar…
Jo det finns fler problem som pekar på sättningsproblem, t.ex. dörrar som kärvar. Den står också i en ganska brant slänt på lera + berg.
Stort tack för era svar!
 
Ja, det där är bara lämna direkt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.