I sommar är planen att man ska tapetsera och måla ett fritidshus som tilläggsisolerats inifrån så alla väggar är utbytta och därmed fri från diverse hål och skador, dock måste de spacklas i skarvarna. Huset står på torpargrund och kommer vara helt kallställd när man ej är där vilket främst är sommartid så större delen av året kommer ingen värme vara påslagen, det är tydligt att huset rör sig vilket har lett till att tidigare tapeter spruckit upp. Så frågan är vad man ska använda för tapeter eller väv för att minska risken för detta nu när man ska fixa väggarna i år.

Har tittat på glasfiberväv som verkar vara vettig och som inte är så dyr fördelen är att man kan välja en med lite struktur om man vill det och att det finns sådana som är ganska släta om man vill ha en mer diskret bakgrund. Är det rätt val för mig eller ska man använda microlit / återställare / cover up och allt vad de heter först och sedan tapetsera på någon strukturtapet om man vill ha det.

Det är en fördel om tapeten/väven man väljer döljer eventuella mindre skavanker om inte spacklingen blir helt bra sedan är det ingen nackdel om man slipper tapetsera flera lager (har aldrig gjort något sådant här tidigare så man är amatör)

Tanken är att väggarna ska målas så mönsteranpassade tapeter är inte aktuella i mitt fall
 
Ingen som har en åsikt / förslag om vad som är lämpligast att använda?
 
Vi har gjort precis samma sak i ett fritidshus som tidigare hade trasiga och vridna tapeter. Underlaget var tidigare tretex men efter att vi tilläggsisolerade inifrån satte vi gipsskivor som bredspacklades och sedan målades. Så här två säsonger efteråt finns inga sprickor. Hemligheten verkar vara ett korrekt utfört underarbete. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.