Nyfniken skrev:
Anticimex är ett pajasbolag som jobbar med att döda råttor. Ring en riktig firma.
Anticimex är ett ganska stort bolag.. det är väl precis som i övriga världen.. de finns bra, och det finns dåliga besiktningsmän...
Men visst, de har ju inte världens bästa rykte... :)
 
Visst finns det säkert några bra personer på AC. Men de är oerhört överrepresenterade i statistiken från Allmäna reklamationsnämnden. Det indikerar att det som företag gör ett dåligt jobb.

Sedan är det lite svårt att bedöma om det beror på sakligt sett dåliga besiktningar, eller om de "bara" har gett kunderna överdrivna förväntningar om vad uppdraget går ut på, dvs vilseledande marknadsföring.

Men helt uppenbart (med tanke på statistiken som visats i ett annat inlägg här på Byggahus) så är AC INTE som övriga världen, de är avsevärt sämre än de flesta andra företag i byggbranschen.
 
Är de alltså överrepresenterade i förhållande till hur stor marknadsandel de har?
 
Enl. uppgift i en tråd här för några månader sedan så är AC det företag i kategorin bygg/bostad (osäker på exakt kategorinamn) som har flest anmälningar överhuvudtaget. Men det är en kategori som innefattar alla byggbolag, hantverkare, hustillverkare, byggmaterial osv.

Det finns alltså inget annat företag i Sverige som har lika många missnöjda kunder (inom kategorin).

Och AC är ju trots allt mindre än många av de mer utskällda husleverantörerna, eller de större byggbolag som bygger massor av bostäder. Sedan är det klart att det finns skojarföretag som i förhållande till sin storlek har högre andel missnöjda kunder.

Men jag tror att det iofs. är relativt få av anmälningarna som blir fällda, men det visar ändå att företaget inte levererar den tjänst eller kvalitet som kunderna har förletts att tro.
 
Man ska vara lite försiktig med statistik!

Det kan mycket väl vara så att just anmälningar om besiktningar är överrepresenterade och att AC är ett stort bolag inom denna kategori vilket givetvis leder till att AC får många anmälningar.

Hur som helst skulle statistiken behöva granskas för att man ska kunna dra slutsatsen att AC har mer missnöjda kunder än andra bolag med liknande verksamhet.
 
Nyfniken skrev:
Anticimex är ett pajasbolag som jobbar med att döda råttor. Ring en riktig firma.
Anticimex betyder mot löss :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.