Hej!

Ska nu omvandla ett av rummen i vårt hus som vi precis köpt till ett stort badrum. Så klart var det ett trähus vi hittade. Det kommer att byggas upp en ram runt hela badrummet pga kontiga vinkar och vägghängd wcstol.

Elementet ska bort och istället kommer värmegolv (el).

Tänkte mest fråga om saker som är bra att tänka på (livsviktiga), tips, råd och ideér. Kommer att göra samtliga moment själv. Eller med hjälp av en händig herre dvs.
 
Det första ni ska tänka på är hur vatten och avlopp ska dras i huset.
 
Det har jag redan kolla på :) Även reglar och dyl! Tänkte mer om någon hade direkta erfarenheter.
 
Det finns säkert hundra trådar om att bygga badrum med tips o trix hur man får till det på ett bra sätt. Är det inte bättre att du börjar där och sedan efterhand frågar när du stöter på problem?
Du verkar ju redan ha klart för dig hur infrastrukturen (avlopp, vatten, el, ventilation, värme) ska se ut så det är väl bara att köra igång. Tänk åxå på att fallbyggandet höjer golvnivån ganska mycket jämfört med ett vanligt rum. Ska du även ha klinkers så blir det ytterligare några centimeter.
Jag antar att ni har direktverkande el eftersom ni ska ta bort radiatorn.
 
Sätt er ner och bestäm vilket reglemente ni vill följa (BKR, GVK, MVK mfl).

Efter detta så läser ni er in på det reglementet och då även bestämmer vilka skivor/material ni vill använda. De flesta seriösa materialtillverkare har gjort installationsanvisningar som kan ge vidare tips på uppbyggnad mm.

Se till att följa en branschnorm till punkt och pricka inkl monteringsanvisningar så har ni ett fuktätt och godkänt badrum även ur försäkringssynpunkt
 
Och titta redan innan ni börjar på vilken golvbrunn det skall vara, och installationanvisningarna för den (det kan påverka golvuppbyggnaden). Samma med väggenomföringar av rör, blandafästen och kanske avlopp till handfat osv. Hålbilden för den valda genomföringen kan påverka var ni skall ha kortlingar, osv.
 
Ni behöver även göra bygganmälan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.