Hej!

Vi har tröttnat på latrintunnor och kosnaden för att tömma dem...och inte minst så har vi tröttnat på urinseparering och allt som följer av det!

Förbränningstoa är det alternativ vi tänkt oss. Enkelt när det blir höst o kallt och fritidshuset skall kallställas inför vintern, inget krångel med frysrisk på toan alltså. Dyrt blir det visserligen, både i inköp o drift, men det får det vara värt...och på köpet kanske blommorna får lite gödning av askan som blir.

Men, och det är nu problemet kommer, liksom min önska om hjälp via era åsikter. Vilken förbränningstoa ska man välja? Cindarella, Incinolet, Toamoa eller Separett Flame?

Fördelar, nackdelar, kostnader, problem? Är ni några som har erfarenhet av dessa modeller, berätta gärna. All info tas emot med öppna armar!

Tack på förhand!
Lampan
 
Är ni inte för många damer i familjen är Cinderella kanon. Tre vuxna par samt två små flickor va vi i påskhelgen. funka, men man måste ha lite extra koll. Vi är jättenöjda.
 
Ok, Toamoa går bort. Tack för trådtipset Joflopp!

Cindarella verkar ju pålitlig enligt inlägget i tråden och även enligt dig RoBo. Men du sa att man inte bör vara llt för många tjejer i huset och att man får ha lite extra koll. Vad är det då du tänker på?

Incinolet verkar ju också ok och väl beprövat även om jag inte läst mycket annat än inlägg av en i ovan nämnda tråd.

Men Separett Flame... Är det en helt ny produkt? Går inte att hitta någon info eller något inlägg om den någonstans, inte ens på Separetts egen hemsida. Märkligt! Separett känns på något vis ändå som ett relativt inarbetat och pålitligt varumärke. Borde ju finns någon info eller någon som använder produkten.

Får fortsätta leta info och hoppas på mer input härifrån.

Mvh
Lampan
 
Jämför man Separett Flame med Toamoa ser man att det är exakt samma produkt. Kanske har Separett köpt rättigheterna och kommit tillrätta med problemen som fanns med Toamoa?
 
Det var som fan, nu finns ju infon på Separetts sida! För några veckor sedan fanns bara produktnamnet. Tack igen Joflopp.
Och visst ser det ut att vara en Toamoa med ny "namnlapp"...och det gör ju genast att man blir mycket tveksam.

Fan, beslut. Vore enkelt om det bara fanns ett alternativ och så fick man leva med det... :)

Nåja, jag ska vänta ett tag till med att bestämma mig och hoppas få mer info under den tiden.

Mvh
Lampan
 
Den hinner inte riktigt förbränna när det blir urin hela tiden. Inga problem direkt, men man får ha koll på askan blir mer som flagor och då fyller upp fortare. Tömmning oftare. Hade Husqvarna separett tidigare då är Cinderella rena drömmen.
 
Redigerat:
Vi har en Cinderella i sommarhuset sedan 2 ar tillbaks som än sa länge fungerat klanderfritt. För oss var förbränningstoalett den optimala lösningen eftersom:
- All form av mulltoa gick bort (gränsen gar vid blöjor...)
- Sjönära läge gör det svart att fa tillstand för WC eget avlopp
- Vi har vattnet avstängt stor del av aret da vi bor utomlands. Men det är ju just pa vintern man vill ha toa inomhus

Da vi är en liten familj och sällan i stugan är den rörliga kostnaden per besök försumbar för oss (i förhallande till inköp samt fasta elkostnaden). Men om stor familj och manga gäster är detta nog inte den optimala lösningen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.