Sitter som bäst och planerar för mittpågående projekt att bygga ett 15m3 stort isolerat uterum med rejäla glaspartier och isolerad kantbalk/platta

Tänkte höra om tips på bra partier (vinter isolerglas) och vilka man ska undvika samt var man kan köpa grundelement och cellplast till bra priser.

Alla som kan vara till nytta emottages tacksamt

/Bosse
 
willab garden verkar ha bra grejor, men kanske lite dyra.

Själv kollat på dom.
 
Vi ska också bygga uterum nu i vår. Vi besökte flera firmor i somras och kände på kvalité och pratade med tillverkarna. Willab finns i Båstad och Santex i Halmstad. Man bör boka tid på Santex, men det behövdes inte på Willab eller Skånska byggvaror. VI fastnade för "Santex Design" stora skjutdörrar (dyrast såklart), men även Willab hade bra grejer. Skånska byggvaror var OK men dom hade inte den typen av moduler vi var ute efter. När man känner på grejerna inser man snart vilket system man gillar och vad det får kosta. Vikdörrar valde vi bort direkt när vi hade testat, men innan så var det ett tänkbart alternativ.

Ett annat tips. När ni gjuter plattan, lägg i golvvärmerör ifall ni vill värma upp uterummet i framtiden. Fundera också ut hur ni ska göra med el och kontakter samt tillluft till braskamin om man funderar på det i framtiden. Isolermoduler finns att köpa på de flesta byggvaruhus.
/CC
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.