Vi bor i radhus idag och precis fått tillökning så vi har tre barn men saknar ett sovrum, det är 4 rok. Nu är det ett fristående hus som har 5 rok till salu men det är mycket som behöver renoveras, saken är att vi kan få det för 300' under utgångsbudet så jag tror vi kan göra en bra affär!

Ett likadant hus gick för 1 miljon mer, fint renoverat förvisso.

Jag vet inte hur vi ska göra...tips någon?:)
 
Jag tror att på att köpa hus efter hur man vill ha det. Inte för att göra ett klipp.
 
Kombinationen små barn och mycket renovering är ju ingen höjdare. Det gäller att ni båda är väldigt överens om att ni kan klara det.

Sedan så beror ju allt på er ekonomi. Om vi antar att ni kapitalmässigt har råd att köpa huset OCH har pengar till renoveringen, så tillkommer ju att det fristående huset troligen har avsevärt högre driftskostnader än ni är vana vid från radhuset. Räkna med att värmekostnaden är minst dubbelt så hög.

Men om vi antar att ekonomin klarar sig, och ni tror att ert förhållande överlever en renovering så, kör!

Det låter ju som ni har koll på investeringsekonomin, om ett liknande hus gick för en miljon mer. Men titta på lite fler försäljningar i området, även om de kanske inte är riktigt jämförbara. Man kan lätt låta sig luras av nivån på en enstaka affär där priset kanske drevs upp pga. faktorer som inte inses av en utomstående.

Gör man stora renoveringar i fel område så får man räkna en stor del av investeringen som "boende kostnad". Renoverar man för 1 miljon i ett område där man får ut max 300 000 av kostnaden vid en framtida försäljning så får man slå ut de övriga 700 000 som en förhöjd boendekostnad, och helst vara beredd att amortera av den summan under ex. 10 år eller hur länge man räknar med att kunna bo kvar.
 
Håller med Nyfniken, köp ett hus som passar familjen.
Är läget och priset rätt så är det nog ett bra köp men att renovera hus samtidigt som man har ansvar för 4 barn varav ett nyfött låter som ett ensamt jobb dvs det är bara en av er som kommer att ha tid för renoveringen vilket inte är lika kul som när man gör det tillsammans.
 
Tack för mycket bra synpunkter! Vi bor nu i ett bra renovera radhus med två nyrenoverade badrum. det är värderat till 3.5 mil. ligger i fiskebäck gbg. objektet vi tittar på är värderat till 3.8 med mycket större tomt och rum till våra tre barn med sällskaprum.
Läget är fritt utan insyn samt sol hela dagen till 22.
Vi anlitar en firma för renovering isf som vi har haft tidigare. vi är oroliga för fuktsskadorna då det är ett sutteräng hus med fuktsskadorna på vägg mot mark. besiktning öre gjord av Anticimex men vet ju inte omfattningen.
Kanske ska lägga ett skambud på 3.3?
 
Redigerat:
Men oj vilken tokig stavnings kontroll. hoppas ni förstår, skriver på telefon:)
 
Är ni osäkra på skadorna eller renoveringsbehovet så ta in en riktigt duktig besiktningsman som kan ge er ett bra besked om fastighetens skick. Även om det skulle kosta er lite så har ni alla förutsättningar klara och kan anpassa ert bud efter det och även räkna in kommande renoveringar.

Kostnaden som det rör sig om för att anlita en riktigt duktig besiktningsman är oavsett om de är dyra är bara en bråkdel av köpesumman och även den del ni vill försöka pruta på utgångspriset. Så bättre att ni får en riktigt bra bild av vad ni köper än att lägga ett "skambud" som visar sig vara ett dyrt misstag i efterhand.
 
Fördelen med att köpa ett hus som behöver renoveras är att man får det som man vill. Vi kollade på många nyrenoverade hus där vi skulle fått betala för den gjorda renoveringen i köpesumman men där resultatet inte var riktigt som vi skulle valt själva. Småsaker bara som lite fel nyans på kakel i köket, en snygg bård men som inte var i "vår stil" i badrummet, askgolv där vi skulle velat ha ekgolv osv.

Slutade med att vi byggde nytt så att vi kan få allt som vi vill ha det...
 
Jag å hustrun har renoverat 3 hus (ja ett byggde vi i princip om från grunden) å en lägenhet, det är väldigt kul å man vänjer sej vid att bo på en byggarbetsplats.
Så jag skulle inte avråda pga renoveringsbehov om ni bara vet vad det innebär, men lejer Ni bort jobbet så är det förstås inte samma sak.
Anticimex håller inte en så jämn kvalitet att det går att lita på tyvärr, ta dit en egen och var väldigt tydlig med vad Du vill ha för typ av besiktning så att Du får vad Du faktiskt behöver.
En fuktskadad grund är ju ingen katastrof, "bara" att gräva upp marken och fixa till fuktskydd, isolering och dränering ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.