Har fortfarande problem med min IVT 490 och dess cirkulationspump(tror jag).

Om jag ställer upp alla mina termostater på max och sedan ställer in på rörfördelaren att alla utgående rör(retur) blir hyfsat varm så är det fortfarande slingor som inte ens får ljummen retur och därav kalla rum(är de största slingorna)

Min cirkulationspump står på maxfart och jag hade egentligen beställt en extra pump men denna avbokade Kungshus utan min vetskap då de/IVT sa att detta inte behövdes :(

Nån som har några erfarenheter eller ideér om hur man kan få rätsida på detta? (själv tror jag att jag måste byta c.pump)

Mvh

/Fredrik
 
Jo shuntventilerna har jag skruvat ner så mycket det går men ändå behålla värmen på returen. detta för att skapa så mycket tryck kvar i systemet.
Har en kåk på 165 kvm på platta med 2.7m i takhöjd och min IVT 490 måste jag köra på värmekurva 4.5 för att ens få hyfsat varmt.

Vilken värmekurva kör ni andra och får ni värme i alla rum?

/Fredrik
 
Japp det är bara golvvärme och det är 1 1/2 plans hus.
Beräkning hur shuntventilerna ska stå har vi inte fått. Är det av IVT ni fick denna?
Det var golvvärmespecialisten i stockholm som la vår och han tyckte pumpen var för klen själv vilket är konstigt.

I manualen står det att vi ska köra mellan kurva 2-4 och nu kör vi på kurva 4.5 och får fortfarande inte varmt i alla rum. Detta speciellt om man ställer alla termostater på max då vissa rum blir kalla(returen är iskall). Dessa rum har då fullt flöde vilket borde göra dem varma Har sedan gått igenom retur för retur för att känna när returen är tillräckligt varm för varje rum.

Någon som vet hur man vet om den pump man har är tillräcklig? bör ju bero på rördimensioner och längd rör(som jag inte vet)?

 
Låter som ett flödes problem..Jag vet att vissa IVT Värmepumparpumpar måste man montera en extra C pump på för att få ordentligt flöde..
 
ok, tack för hjäpen. Får ta och kräva fram riktig dokumentation samt en extra cirkulationspump som det ser ut alltså
 
Tycker att det låter som att du har luft i dom långa slingorna. Stäng alla slingorna på tryck sidan öppna där efter dom slingorna som du har broblem med ,en i taget så att du känner att du får cirkulation på dem säker ställ att ingen luft finns i slangarna där efter grundinställer du fördelaren nu ska det fungera!!!
 
För att vara övertydlig har jag en fråga om luftningen också :)

1. Måste jag stänga/skruva ner alla shunt ventiler på alla slingor utom den jag ska lufta för tillfället?
2. Sedan är det bara att öppna luftningen och låta inkommande vatten strömma igenom?

Tack på förhand
 
Pelle, även fast jag vet vad pumpen klarar har jag ingen dokumentation på vad "huset/golvslingorna" kräver. Eller missuppfattade jag dig?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.