Vilken kvalitetsklass är lämplig på ytterpanel? "Räcker" BC? Detta motsvarar tydligen gamla IV-V?
 
Det är nog faen en svunnen tid det där, har inte sett någon sådan märkning på ByggMax hyllor, eller hos Beijers. Däremot kan man nog hitta olika kvalitet på virke, hos något finsnickeri, men tvivlar på de vill släppa ifrån sig dessa bitar, och såga upp till ytterpanel.
 
Jag har dock alternativet att ta det som erbjuds (BC) eller betala extra för AB. Vad tror ni?
 
Jo det är riktigt, att det kostar att sortera virke, det kan man naturligtvis själv också göra, ur en brädstapel hos t ex ByggMax, och då få fram att en bräda är bättre än en annan. Man får tänka på att det är en person bakom sortering. Den viktigare kvalitetsbedömningen görs redan på plats, i skogen när träden fälls. Har Du betalt extra, för att få en bättre kvalitet, så finns det ett kvitto på detta, vilket kan vara en viss tröst, men utöver detta är det lika viktigt att panelen blir rätt uppsatt, = luftspalt, snedsågat och oljat nedtill o s v.
 
Tack för input. Ska inte "välja" panelen själv, rent fysiskt. Annars hade det ju varit lättare. Hittade en tabell som sa att man vanligen använder kvalitet IV-VI för ytterpanel så då borde ju BC duga.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.