DrBosa skrev:
och en tredje lösning är att låta FTX-systemet ta hand om styrningen (bästa lösningen). Det sistnämnda sker genom att antingen öka på tilluftsflödet i FTX:en samtidigt som man använder spiskåpan eller att tillfälligt varva ner frånluften i FTX-aggregatet och låta spiskåpan agera frånluftsfläkt.
Detta funkar riktigt bra. Vi har gjort några sådana anläggningar.
Med Ec motorer och olika lägen att köra fläkten på går det även injustera systemet ihop så att när spisfläkten går så är det balans mellan till och frånluft.

Det man kunde önska är kanske fler lägen att ställa flödet på aggregatet ,så att man kan få in alla lägen på spisfläkten till att bli i balans med FTX:en. Oftast blir det bara högsta läget nu.
Tex: borta,hemma,forcering, läge 1 spisfläkt, läge 2 spisfläkt, läge 3 spisfläkt.

De aggregat vi har gjort såhär med är bara systemairs aggregat. De har några digitala ingångar som lämpar sig väl. Men det finns säkert fler som klarar ut det.
(Därav inte sagt att systemair är bäst på något sett.)
 
Blir det bra drag i Systemairs lösning? Har förstått att vissa ändå väljer en traditionell spisläkt för att det (trots allt) fungerar bättre, vilket låter märkligt.
 
Nja, det är inte systemairs lösning. Det är egen konstruktion mellan elektriker och mig. Systemair aggregatet råkar bara ha lämpliga digitala styrningar.
Men ja, det funkar bra.
Ja flåset är det inga problem med, det styr man ju genom att ställa ner frånluften på aggregatet med motsvarande det du behöver suga ut från spisfläkten, eller om det inte skulle räcka till öka tilluften lite också.
 
Jaha, egen lösning säger du. Men är det fläktlös kåpa du använder?
 
DrBosa skrev:
Jaha, egen lösning säger du. Men är det fläktlös kåpa du använder?
Nej, det sitter en vanlig valfri spisfläkt som skickar ut matoset. Det man gör är att anpassa aggregatets flöde så att det blir lika med spisfläkten. Så att du alltid har balans i huset oavsett om du kör med spisfläkt eller inte.
 
Smart. Tar tacksamt emot tips på spisfläktar som har dylika utgångar! Du vet inte om Siemens har en förresten?
 
Också nyfiken hur man kan utan att krångla till det för mycket med styrelektronik ordna en enkel styrning av FTXen via en fläktkåpa.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.