I samband med försäljning av en lägenhet så uppstod en skada mellan försäljning och övertagande. De enda som varit in i lägenheten under den perioden är den firma som fixade slutstädningen.

Jag och köpare håller på och reder ut vad som orsakat skadan, de enda förklaringarna vi ser är antingen en vattenläcka underifrån eller att städfirman dragit på för mycket vatten.

Om det inte är läckage under golvet så har jag svårt att se någon annan förklaring än att det är städfirman som orsakat det. Reparation kommer i så fall att gå på mer än det städfirman vill ha betalt. Om det är läcka täcker min försäkring det.

Jag har meddelat städfirman att vi håller på och undersöker och att jag inte kommer betala dem innan jag vet vad som är orsaken. Har jag rätt att hålla inne pengarna ?

Och om jag kommer fram till att det inte är en läcka under utan med hög sannolikhet städfirman. Vad kan jag göra om de inte är går med på att det var de som orsakat skadan, vilka möjligheter har jag då att gå vidare ?
 
Ja i sådana fall får du stämma städfirman och det är då upp till dig att bevisa att skadan uppkommit pga städfirman. Notera att bevisbördan innebär att du inte ska visa att ni inte hittar annan anledning utan att ni ska påvisa att de har gjort fel och orsakat skada.

Samma resonemang gäller för innehållande av deras betalning. Ni kan hålla inne dem för en snabb utredning men inte hålla inne pengarna för att de troligen skadat utan ni skall ha torrt på fötterna även för det
 
Sedan är det väl så att även OM det går att bevisa att städfirman orsakat skadan så jämkas ersättningen med åldersavdrag för golvets ålder.
 
För att kunna ge råd är det också lättare att göra en bedömning om man får se hur skadan ser ut? vad är det för golv? trä? laminat? hur stor är skadan? är det repor? "resta" laminatkanter?
 
Lini, tyvärr kommer det nog inte att kunna bevisa vem som gjorde skadan... du eller dom :( ...faktum är att det finns en massa städfirmor på nätet och alla är ungefär likadana. Dom är både duktiga och dåliga. Glöm det som har hänt och gå vidare med ditt liv. Nästa gång du letar efter ett nytt företag att hjälpa till med städningen så kan du väl passa på att ta en massa referenser så att du slipper råka ut för samma sak igen. Enklast är om du bara googlar "städning" eller "städfirma" så hittar du en massa att kontakta. 30 sekunders sökning leder till följande lista (så du kommer att kunna hitta en massa andra själv):

http://www.renthusstockholm.se/
http://www.maries.se/
http://www.servicefinder.se/
http://cleany.se/
http://www.enrenarevardag.se/
http://www.icleangreen.se/
http://www.stadmyra.se/
http://adorastad.com/
http://www.renochfino.se/
http://www.strykfritt.com/
 
Skapligt trådlyft, förmodligen har TS redan glömt det och gått vidare.. :)
 
Kanske kan få en. Så gick det sen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.