1 454 läst · 3 svar
1k läst
3 svar
Zondiameter induktion
Hej,
Jag ska införskaffa en 60 cm induktionshäll eller -spis och har börjat jämföra de varianter och tillverkare som finns. En sak som verkar vara i stort sett standard är måttet på den största plattan/zonen, nämligen 210 mm. Stora grytor och stekpannor är ju ofta 220-230 mm.
Ni som har induktion, upplever ni att plattorna/zonerna är "för små" ibland, eller gör induktionstekniken att grytor/pannor värms bra ändå?
Jag ska införskaffa en 60 cm induktionshäll eller -spis och har börjat jämföra de varianter och tillverkare som finns. En sak som verkar vara i stort sett standard är måttet på den största plattan/zonen, nämligen 210 mm. Stora grytor och stekpannor är ju ofta 220-230 mm.
Ni som har induktion, upplever ni att plattorna/zonerna är "för små" ibland, eller gör induktionstekniken att grytor/pannor värms bra ändå?
Hej och välkommen.
Jag upplever inte zonerna i sig som för små däremot kommer vi nästa gång att välja en häll som är 90 bred, den vi har idag är 70. Det känns som om det blir väl trångt på hällen ibland.
Jag upplever inte zonerna i sig som för små däremot kommer vi nästa gång att välja en häll som är 90 bred, den vi har idag är 70. Det känns som om det blir väl trångt på hällen ibland.
210 mm är alldeles för litet! Se till att du får minst en zon som är 240 mm. För egen del böt jag ut även en sån häll mot en häll som har en zon på 280 mm. Vill du ha perfekt och jämn värme är det vägen att gå....