På Beijer finns underlagstak i form av en folie från Bison - http://www.beijerbygg.se/templates/BB_Produkt.aspx?id=52840 eller en väv från Icopal - http://www.beijerbygg.se/templates/BB_Produkt.aspx?id=15571 där den senare verkar vara av högre kvalité.
Jag har funderingar på att använda sådan istället för råspont och papp, under ett tak av tegelpannor, för att spara tid och pengar. Men eftersom tegelpannor är lite mindre täta är frågan om det duger med sådan här duk som underlagstak. Läser man information från Vittinge/Monier som tillverkar tegelpannorna verkar det inte duga, men läser man information från underlagstaksfabrikanterna ska det fungera för tegelpannor. Vad tror ni, hade ni kört råspont(luckor) ändå?
 
Definitivt råspont eftersom du då också får gratis vindstabilisering av taket. Har sett hus med folie- och masoniteundertak. Inte särskilt lockande.
 
är det rätt uppsatt, och får sitta utan åverkan,så funkar det med plasten med. Men är man uppe på vinden är det det ganska enkelt att ha sönder plasten med en lång bräda, skidor eller annat man vill förvara där.
När det gäller mazonite (Zanda) är denna minst lika bra som råspont, om inte bättre, då den inte är mottaglig för fukt o röta som en låg kvalitet på råspont som täcks med takpapp gör. Zandas takpannor anses vara de bästa = tyngst och ligger perfekt, till dessa lägger man mazonite som undertak. Om Vittinge tegel är otäta, är det inte mycket att satsa på, men kännt är, att vid minsta lilla storm, så är det dom som flyger först.........
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.