Vi har fått offert från en fönsterleverantör på 22 000 euro inklusive balkong- och ytterdörrar. Är detta ett rimligt pris ? Offerten går via en underleverantör.
Bekanta till oss har beställt direkt av samma snickerie till en kostnad 13 000 euro !!!
Vi har förstås helt annan typ av fönster men ändå ! Hur kan det vara sådan hiskelig prisskillnad ? Hur stor vinst tar egentligen underleverantörer ? Är möjligt att i nuläget försöka köpa fönstren direkt av snickeriet eller är det "fult" att göra så ?
 
Går ju inte att säga om det är rimligt eller ej av den info du ger. Är det 10 eller 100 st fönster? Hur många dörrar? Alla fönster öppningsbara? Storlek? Specialmått?

Varför snickerigjorda? Kräver hustypen det? Har ni tagit offert på fabrikstillverkade?

Ge lite mer info så kanske någon kan ge svar på frågan. Men för 22000 e hoppas jag ni får många och stora fönster.

Om du har möjlighet ska du naturligtvis ta en offert direkt från snickeriet. Ingen tackar dig i slutändan för att du betalat mer för fönstren än du behöver.
 
Fick en offert på Velfac-fönster. Totalt 124 kvadratmeter fönsteryta. Blandat fasta och öppningsbara samt skjutdörrar och altandörrar. Låsbara på nedervåningen. Pris inkl. moms SEK 275.000.
 
Byggarebert skrev:
Totalt 124 kvadratmeter fönsteryta.
124 kvm fönsteryta :surprised:  Hur stort är huset? Insyn är inget som stör dig antar jag.
 
220 m2. Huset ligger nästan helt insynsskyddat trots att det ligger i ett vanligt villaområde. Finns inget värre än när man kan se rakt in i andras vardagsrum. Men det är kanonfint med mycket fönster om det är fin natur man ser :)

Några kommentarer på fönsterofferten?
 
275 000 sek måste väl ändå vara rekordmycket till ett egnahemshus ?! Fast om huset i stort sett bara består av fönster så kanske det i o f är förståeligt.

Vårt hus är ett klassiskt 2-plans i äldre stil, alltså inte stora glasytor däremot specialmått förstås, m flertalet kopplade öppningsbara. 26 fönster, 3 terassdörrar och 2 entrédörrar.
 
Mikael_L
Och vilken typ, alltså kopplade enkelglas (1+1) eller superenergirutor med krypton och allt sådant i 3 glas eller ... ?? ;)
 
Offerten gällde 1 + 1 energiglas. Nu har vi kollat runt lite bland bekanta, ingen har betalat ens i närheten av 22 000 e. >:(
 
Hur många kvadratmeter är det (fönsteryta inkl. karm)? Vet att t.ex. Velfac har kvadratmeterpris. Kvadratmeterpriset varieras självklart beroende på fönstertyp (fast, öppningsbart osv.).
 
Mikael_L
Lite dyrt verkar det ju, om det "bara" är kopplade 1+1 ...

I en annan tråd här så var det nån som hade fått ett ganska bra pris från :
http://www.korsmyrasnickeri.se/

Du kan kolla vad dom vill ha.
 
Snailman
kolla med rm skickerier fönstrenas RR.. www.rmsnickerier.se
har sett flertalet hus med dessa och dem håller mycket hög kvalite och finnich,,
(men jag har ju ingen aning om vad dem kostar)
 
Offerten är just från RM... :-/
Skulle vara intressant att veta vad folk betalar för sina fönster till ett helt hus !
 
Snailman
är oferten från rm direkt? eller genom något annat företag? är det så kontakta rm direkt.. rm fönster är inte billigast.. men dem är bra!! sedan förstår jag inte varför du har fått en offert på euro bor du inte i sverge eller är företaget somm offerrerar utomlans!?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.