Finns det någon som är intresserad av Värmdö, Strömma så får ni gärna höra av er:)

1500kvm, södervänd, lättbyggd, ca 250m till havet, liten strand och båtplats, Strömma Krog & Kanalbar och bussar (3 olika)

Detaljplan: 120kvm i 1 1/2 plan plus 40 åsså friggebod förstås. Vi har själva byggt på tomten (nu styckad alltså) och vi fick bygga 132kvm plus förhöjt väggliv samt 38 grader takvinkel.

PM vid intresse!
 
Hm, det verkar som folk inte litar på att man får göra avvikelser från detaljplanen så nu verkar det som vi får söka bygglov och sedan sälja. Orkar inte gå igenom byggprocess igen!

Nåja, eftersom många läst tråden så provar jag att se om ni har tips på vad man ska söka bygglov för om man ska sälja direkt. Älvsbyhus villa Höner verkar vara poppis. Kan det vara något eller är det för billigt hus? Villorna runt om säljer för ca 4-7 milj beroende på typ av hus...
 
harry73
Intressant fråga!

Villa Höner verkar vara lite för stort för din tomt. För 120m2 i 1,5 plan är 80m2 på bottenplan?

Sök en flexibel husleverantör. Då kan du söka bygglov för ett för stort hus, men om du får avslag kan ni anpassa huset, så att kommunen går med på det. Ett förhöjd väggliv är ett bra och billigt sett att få extra kvm. Och rita gärna in en eller två takkupor (också extra kvm) Men hål huset i övrigt så enkellt som möjligt.

Kan du planera ett garage på 40 kvm, så att det skulle gå att det går att inreda det som extra rum, borde det också vara en försäljningsargument.

Jag tror inte att Älvsbyhus och Smålandsvillan är beredd att göra ändringar i deras hustyper, men det finns andra som gör det. Det viktigaste är att försäljaren är bra och vill kämpa lite för er.
 
Hm, det är alltid svårt att vara kortfattad men korrekt. 120 kvm är BYA inte BOA. Vi har själva byggt granne med denna fastighet och vi har 132 i BYA (10% avvikelse betraktar vår kommun som liten enligt PBL) och 180 i BOA.

Höner får gott och väl plats:) men det är svårt att veta vad andra vill ha:confused: Höner verkar dock ha en planlösning som många gillar?
 
det vill väl de flesta ha? Är det en så liten förändring att man skulle kunna lägga till/dra bort sådana i befintligt bygglov? Kommunen har sagt att i princip så är det bara marginella förändringar man kan göra i befintligt bygglov. För större förändringar krävs ny bygglovsansökan...
 
harry73
Det borde vara enklare att dra bort dom än att lägga till. Extra fönstrar på ovanvåningen påverkar hur mycket insyn grannarna får, och då borde det vara enklare att ta bort dom en att lägga till.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.