Jag går i tankarna att förstora det fönster som sitter på gaveln i min lägenhet, om det hjälper är här bilder på hur det ser ut http://i.imgur.com/sgSHB.jpg (insida) http://i.imgur.com/jFKzq.jpg (utsida)

Det jag vill göra är att förlänga det så långt det går innan muren kommer i vägen, vilket blir ca 60 cm och mer än en fördubling av storleken, det känns som att detta skulle ge ett rejält lyft när det gäller ljusinsläpp, eller har jag fel?. Dock har jag ingen aning vem man kontaktar i ett sådant här fall och vad man ska tänka på. Jag vet att jag måste ha tillstånd av föreningen men måste man ha bygglov för att får förstora ett fönster? Vet ni någon bra firma som sysslar med sådant här i Uppsala trakten?
 
Jepp, förstoring/förändning av fönster kräver normalt bygglov.

Firma kan du alltid fråga om här på forumet om någon medlem kan rekommendera nån. Ta även in minst 3 offerter så du har något att jämföra med.

Tänk på att även insynen i lägenheten ökar och att detta kan bli både en nackdel och fördel vid en eventuell framtida försäljning.
Se till att få skriftligt tillstånd ifrån styrelsen om de godkänner att du sätter in ett större fönster.
Likadant måste du få skriftligt på vad som gäller när du flyttar därifrån, annars kan föreningen kräva att du återställer lägenheten/fönstret i det skick det var när du flyttade in.
 
Insyn ska inte vara några problem, gaveln vätter mot föreningens psrkering med endast tre platser.

I väldigt runda svängar, vad kan det kosta att förstora ett fönster? Ligger ju på markplan så det krävs inga ställningar eller dylikt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.