14 728 läst · 26 svar
15k läst
26 svar
kakla på köksbänk
Jag skulle nog foga med epoxy för att få en tät, hållbar och hygienisk fog.
Angående hygien och köksbänkskivor så har Hospitality Institute of Technology and Management i USA gjort en undersökning av detta.
Kolla på www.thor-sten.se/inprod.htm (rengöring med diskmedel/vatten)eller www.natural-stone.com/contamination.html (rengöring med diskmedel/vatten+desinfektion med vinäger, på engelska) för att jämföra resultaten mellan olika material.
Rätt skrämmande läsning..........
MvH
Thorsten
Varför skulle så många fler bakterier överleva på en slät laminatskiva jämfört med tex. kakel som fogas eller massivt trä ??? Verkar ologiskt :-/Thor-Sten skrev:
//Christina.
Vet inte med bestämdhet, men kan det inte ha med själva materialet att göra? Det är ju t.ex. så att marmor är bakteriedödande varför det är bra att använda som bakbord i pizzerior.byggimpert skrev:
Men som sagt.....det är bara en gissning.
Institutet är emellertid seriöst, så man får väl förmoda att siffrorna stämmer.
MvH
Thorsten
Vi ska oxå ha kaklad bänkskiva, men hur ska man montera diskhon? Går det att lägga diskhon på gipsskivvan och klinkern ovanpå så att det blir en sned kant nedåt av silikon?Blir det stora springor vid fogarna. Vad är det för silikon man ska ta på fogarna för att de inte ska vara så porösa? Tackar för svar/ Carolin