Hej, Har tomt och skall bygga ett hus i "gammal" stil . Vi har tittat lite på Fiskahedens "doppingen" fast i en större variat. Har någon något tips om annan fabrikant eller om Fiskarhede verkar bra att ha och göra med?
Vi skall bygga i Gävle
 
Eksjöhus Lönneberga/Mellangården är lite i ganmmal stil. Vi har byggt ett Lönneberga intill andra äldre hus och kommentaren som vi ofta får är att "det ser ut att ha legat här hela tiden..."

/Susanne
 
Hej,

har tyvärr inte mycket positivt att säga om FH. Första intrycket var bra, men när vi började bli mer konkreta och tala detaljer i offertstadiet, kom den ena överraskningen efter den andra. Okunnighet och lättvindighet är vårt bestående intryck av FH. De underentreprenörer för markarbete som FH rekommenderar var verkliga stolpskott som saknade grundläggande fackkunskaper.

//Byggingenjör som var nära att välja FH
 
Trivselhus har en serie som heter "Strand och villa" som är en blanding av modern och gammal stil. Lite amerikanskinspirerat med liggande panel osv.
 
Det går också i många fall att samla ihop inspirationsbilder själv och visa husleverantören. Detta gäller främst de mer flexibla husleverantörerna.

Ser man rent krasst på det så är upplevelsen av ett hus mycket beroende på kosmetiska detaljer och detta brukar inte medföra några större problem. Huset konstrueras som ett nytt hus oavsett om det sedan ser äldre ut.

Sävsjö, Götene och många fler leverantörer är jag helt övertygad kan hjälpa dig.
 
Vi har byggt med Kvalitetshus (utgångspunkt Villa Tallbacken men sedan modifierat) och lagt ner pengar på att få fönster i gammal stil (sidohängda, mittpost och genomgående spröjs) och annat för att få sekelskiftes känsla. Att vi har lyckats någorlunda har vi fått bevis på när det finns dom som undrat om det var jobbigt att renovera ett så gammalt hus...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.