I det hus vi skall flytta till ingår en "öppen trappa"- dvs man ser mellan trappstegen. Det finns inte möjlighet att välja en annan trappa, men vi skulle ev vilja bygga in ett förråd under trappan och då fungerar det ju inte om man kan se mellan trappstegen. Någon som vet om man på något sätt kan fixa detta själv efter att man flyttat in (kan tillägga att själva trappstegen är i ek).

Utöver dessa så kommer vi på tre ställen att ha låga "räcken" (vet inte riktigt hur man skall beskriva dem, men jag skulle gissa att de är drygt 80 cm höga och de är vita "spjälor"). Även dessa skulle vi vilja bygga in helt och hållet (dvs ha en kanske 80 cm "vägg" där istället för de räcken som finns idag). Någon som har gjort något liknande och vet hur man går tillväga?
 
Det är ju enkelt att bara sätta en bräda av liknande material och skruva det i stegen från baksidan.
Vill man sedan ha lite ljus i förrådet så kan man sätta plexiglas vid någon glugg istället.
 
Trapptillverkaren som levererar trappan borde kunna leverera delar som gör en tät trappa av den som finns idag. Då får ni samma material och ytbehandling om befintlig trappa.
 
Tack för svaret! Huset vi skall flytta till är ett "standardhus" och det finns inte möjlighet att göra detta "tillval". Vi har två trappor att välja mellan, men det är i stort sett bara materialen som skiljer dem åt.
 
Normalt nör man har sk "sättsteg", dvs stängda så är det fräst i underkant på trappsteget för att skjuta i täckskivan.

/Thrax
 
Jag skulle be att få slippa fabrikens trappa helt och hållet i så fall och köpa trappan separat. Vad är det för husfabrik som bara har två trappor att välja mellan? Volkseigene Musterhauskombinat i DDR?? :)
 
Hur har det gått?

Vi ska precis börja att bygga en klädkammare/förråd under vår trappa. Huset är 15 år gammalt så det är svårt att hitta material som matchar. Trappan svänger oxå i 180 grader.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.