När man lägger spårad spånskiva och ska upp med golvvärmeslangen kan man ju enkelt borra två hål med dosfräsen där man ska upp och där man ska ned.

Men hur gör man i badrum där det ska flytspacklas?
Eller får man göra trängre hål där man skall upp med slangen?
Borra i vinkel så att den löper fint direkt in i spåret?
 
Det viktiga är att hålet tätas ordentligt före spacklingen, flytspackel kan tränga igenom även väldigt små hål, och då rinner det ner avsevärda mängder. Jag fick hjälp att flytspackla vårt badrum, tätningen runt ett av golvvärmerören gav sig så att spackel rann ner. Det trängde sedan ganska omgående ut genom springor i paneltaket under (vardagsrum), och blev en fin hög på parkettgolvet, missade soffan med 10cm.
 
Om du lägger spårad golvskiva behöver du inte borra du skall ju upp i spåret med slangen se bara till så at det inte är vassa kanter på undersidan mot slangen. Alla håligheter du kan se måste du täta använd latex. Men om du köper materialet på en riktig byggbutik eller nätbutik,då följer läggningsanvisning med det är bara att följa den. Däremot kan du behöva en fräs för att komma runt vid golvbrunn eller toa stol samt vid avslut om det inte stämmer med färdiga spår.

PS Det där med hål förutsätter att du använder vändskivor vilket dessutom är normalt att man gör DS
 
Redigerat:
#2: Ok, täta ordentlig mao.

#3: Nja, vändskiva har ju färdiga hål.
Om man kör utan vändskiva menar jag.
Som här. Fram och returledning kommer i bjälklaget. Ska upp i en spårad skiva.
 
Det är helt ok, men om du skall göra på det sättet med rätta verktygen så blir det nog dyrare en med vändskivor. Dessutom se till så att värmeplåtarna blir limmade och inte lika tätt som på filmen om du skall flyta ovanpå.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.