Skulle kolla om någon har importerat LED-belysning från t.e.x. Kina, Hong Kong lr liknande?
Hur är det strömstyrkan mot våran i Sverige, lr skall man använda driver, trafo från Sverige?
Behöver man ha bra koll på hur LED:n funkar innan man beställer nåt lr skall man göra en överläggning med sin elektriker om vad som skall beställas?!?
 
Jag har köpt en del på Ebay ifrån både Kina och Hongkong. Vad du bör titta efter är säljarnas betyg samt kolla upp så du kan se ljusstyrka samt färgtemperatur.

Har hittills inte gjort något dåligt köp utan är helnöjd, men det gäller att gå igenom säljarnas annonser ordentligt.

Många av LED-produkterna på Ebay säljs via svenska Web-butiker som själv importerar större mängder och får sitt eget varumärke stämplat på produkten.

Många asiatiska firmor på Ebay är seriösa och är måna om sitt rykte - har haft ett par spotlights som lade av kort efter jag monterat dem, jag e-postade firman och fick inom kort två nya via posten.
 
Jag har ännu inte haft någon LED lampa som gått sönder. Min uppsättning består av ett 10-tal från biltema, några från ikea, ett gäng från svensk nätsite och det största gänget från ebay/dealextreme.

Alla som är 12V kör jag på vanlig switchad transformator som man sätter i väggen, ingen skillnad beroende på var de är köpta - 12V är 12V.
 
Jag har ingen erfarenhet själv men skulle tro att det är en bra idé att köpa lamporna/armaturerna från var man vill men köpa drivdon/trafos, framförallt de som matas med 230V direkt, från ett EU-land.

Om man köper från ett icke-eu-land så tror jag att man själv ansvarar för CE-märkningen, oavsett om det sitter ett CE-märke eller inte. Jag kan ha fel.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.