Vi behöver några nya dörrar och skulle gärna ha någorlunda ljuddämpning men känner att 6-8000 kr per dörr är galenskap :)

Givet samma tätning och drevning av karm och allt sådant, vad ska man välja för dörr. Helst vill vi ha 1-spegel men det känns som att spegeln är tunn och ganska flexibel. Litet trumskinn över det hela.

Utseendet får gärna vara ungefär som denna http://www.bygghemma.se/inomhus/innerdorrar/enkeldorrar/innerdorr-contur-vit/p-131100-131103 Priset är också helt OK tycker vi - men hur ljuddämpande kan man räkna att de är?

Tips mottages tacksamt. Krav är att de ska finnas både i 8x20 och 8x21. Finns möjlighet att få valfri NCS, eller iaf. *vit* istället för nikotingul s0502-Y så blir man extra glad men det är inget krav.

/Ola
 
Bara en tanke innan du skaffar dörrar. Är det dämpande isolering i väggarna? Om inte lär inte ljuddämpande dörrar göra stor skillnad.
 
  • Gilla
LinksHi
  • Laddar…
Japp det är isolerade väggar med plyfa+gips på båda sidor och karmen drevad från båda håll.
 
Mikael_L
Lasselano skrev:
Bara en tanke innan du skaffar dörrar. Är det dämpande isolering i väggarna? Om inte lär inte ljuddämpande dörrar göra stor skillnad.
Nej.
En träregelvägg med dubbelgips pbs eller OSB+gips, fast utan isolering i, har betydligt bättre dämpning än de enkla standard-dörrarna.

En träregelvägg med enkelgips pbs däremot dämpar inte speciellt mycket mer än en enkel dörr, så då blir en bättre dörr troligen bortkastade pengar.
 
Den dörr du länkar till på bygghemma är inte ljudklassad och då vet man inte hur mycket/litet den dämpar, de finns även ljudklassade men då blir nog priset rätt mycket högre.
Då nu redan lagt ner jobb på vägg för att få bra ljuddämpning så bör ni leta efter en ljudklassad dörr, normalt börjar de på R’w (dörrens dämpning) 30 db och finns sedan med ännu högre dämpning men priset brukar också bli högre.

Hittade vid en snabb googling denna dörr:

http://www.mindorr.se/inomhus/brand...nnerdrr-massiv-ei3035db-brand-och-ljudklassad

Billigare är nog svårt att hitta, även Daloc har en hel del i sitt sortiment men där står inget pris.
 
Redigerat:
Har du möjlighet kan du prova med en vanlig massiv dörr (ju tyngre desto bättre) och vara noga med tätningslist runt om. Du kommer nog inte upp i 30dB dämpning men kanske blir det gott nog.
 
OlaF, vad valde ni sedan? Har exakt samma tankar och önskemål som ni :)
 
Det blev just de dörrarna från bygghemma jag länkade till i första inlägget. De visade sig rejälare än jag först trott och spegeln är både tjockare och massivare än typ Bauhaus eget märke som hade kartongfyllning kändes det som. Dessa har en rejäl skiva MDF i spegeln. Dessutom var färgen nästan på pricken rätt och myckte närmre den S0500N vi har på väggarna än den gula S0502Y.

Så, fungerar de? Jodå, de är i alla fall inte svagaste länken utan mest störande ljud är bas som hittar fram genom bjälklaget och det har vi inte råd att bygga bort :)
 
  • Gilla
PG Lindgren och 1 till
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.