Funderar på att bygga ett Myresjöhus med delad entreprenad då priset skiljer ganska mycket (ca 5-6% billigare med DE).

Någon som har erfarenhet från de olika entreprenadformerna? Fördelar/nackdelar? Är det värt det lägre priset med DE? ???
 
Ja, är det någon som vet något om detta...tacksam för svar!
 
Fullt klart är ju att om du har "tur" och arbetet flyter och blir utfört som du vill är det givetvis en besparing med DE, får du däremot problem eller det är något som inte fungerar får du du själv sitta med alla kontakter och lägga tid på det och det är negativt :(
Har du TE så får du ju allt i "ett paket" och MH får sköta alla kontakter, du behöver vid ev. problem bara stöta på din entreprenör, så att bägge delar har för och nackdelar.
Har egen erfarenhet av MH malmökontor och är mkt nöjd ;D med hur de sköter vårt bygge.

Hoppas det hjälpte lite...
 
Hej

Vi byggde vårt hus med delad entreprenad genom att vår säljare som också är byggnadsingenjör trädde in som byggledare och skötte upphandlingen av de respektive hantverkarna. Han höll sedan ihop bygget så att allt skulle vara klart i tid och i rätt ordning. På detta sätt kapade vi nog priset med ca 80-100tkr.

/ Thomas
 
Jag bygger visserligen inte ett Myresjöhus, utan ett Sävsjö trähus. Vi valde delad entreprenad för att det blev billigare och att vi skulle på ett enklare sätt blanda in egna kontakter. Men hittills känns det som jag har haft mer kontakt med de olika entreprenörerna och fått hålla i mycket mera själv än vad vi räknade med. Visserligen har vi tack vare den delade entreprenaden kunnat använda oss av egna kontakter till lite smågrejer och därigenom sparat lite pengar. Om vi någonsin orkar bygga hus igen :p skulle vi kanske välja totalentreprenad men ännu troligare skulle vi ta ett stomrest hus och handlat upp allt annat själv.
Mvh/ Chef
 
En totalentreprenad är definitivt säkrare. Då sköter entreprenörens byggledare alla upphandlingar och kontakter och skulle något gå snett så har Du endast en motpart.

Vid delad entreprenad kanske Du får hjälp med upprättande av avtalen med de olika entreprenörerna av säljaren men Du måste vara beredd på att själv hålla i samordningen mellan entreprenörerna. Du måste även själv skaffa en kvalitetsansvarig samt se till att ansvaret för samordningen av arbetsmiljön på bygget, som Du har som byggherre, övertas av någon av de berörda entreprenörna.
Skulle något gå snett, exempelvis försening uppstå, finns risk att entreprenörerna skyller på varandra och problem uppstår.

Har Du tid och viss kunskap kan naturligtvis detta fungera men man bör vara medveten om vad man ger sig in på.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.