fast då måste man ju fråga sig varför man skulle reagera på det viset. I vilket sammanhang skulle det kunna bli föreningens problem att återställa dem till 2 lägenheter.

Jag kan bara se en situation, och det är om innehavaren avsäger sig sin bostadsrätt, så som skedde i ganska stor skala under finanskrisen i början på 90- talet.

Då sjönk marknadsvärdet på många lägeneheter med några hundatusen till noll, samtidigt fick medlemmar som av olika anledningar inte längre kunde bo i dem betala höga månadsavgifter som de inte hade råd med, då återstod det att avsäga sig bostadsrätten, vilket innebär att föreningen tog över lägenheten. Och skulle sedan då helst hitta någon som var villig att betala månadsvgiften. Flera föreningar gick i det läget i konkurs, och ombildades till hyresrätter.

I det läget uppstår det en kostnad för föreningen att göra lägenheterna beboeliga som 2 separata lägenheter.

Men då bör man ju försöka bedömma om det överhuvudtaget finns på kartan att någon avsäger sig bostadsrätten. Det kan ju bara bli aktuellt i lägen där man har relativt lågt marknadsvärde och hög månadsavgift. Dvs bostadsrätten blir osäljbar oavsett vilket pris man begär.

Vid normala överlåtelser så är det helt en fråga mellan köpare och säljare att hantera om det saknas kök eller badrum i en lägenhet.
 
thomasx skrev:
Nja, om vi nu ska vara petiga så är man inte bara medlem, man äger också en andel i föreningen ;)
Correctamundo. Det är så att man äger en andel i föreningen, man äger dock inte sin lägenhet utan man har köpt det andelstal som lägenheten utgör i föreningen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.