Undrar om någon har bilder och erfarenhet av Ejdern från LB hus? Har en hel del hus at välja på just nu med olika för och nackdelar och detta dök upp som gubben i lådan med potential att bli riktigt bra för oss i slutändan så...mer info om det vore intressant :)
Även om någon vet vad det kostar så tas det tacksamt emot :)?
 
Hej, vi har också Ejdern som ett alternativ, har dock inga bilder men vi har fått ett pris på "nästan nyckelfärdig": 1.544.000 och nyckelfärdigt: 1.654.000 kr.

I nästan nyckelfärdigt ingår i detta fallet trägolven/lister/foder/dörrar/karmar/inv tak (material..., ej arbetet) och kakel/klinker till våtrummen (arbetet..., ej materialet). Tapeter/lim/färg etc ingår ej.

I nyckelfärdigt utförande återstår endast utvändig målning + färg.

Vi tycker det är ett trevligt hus med funktionell planlösning, de mindre rummen på övervåningen tycker vi dock är i minsta laget varför vi frågade LB Hus vad det skulle kosta att förlänga huset 2 sektioner = 120 cm. Det kostar 46.160kr, 60 cm borde väl kosta c.a hälften.

Vi kan däremot inte hitta någon bra placering för braskaminen...

Kolla gärna med er säljare vad han kan ge för pris och återkom, skulle vara nyttigt att jämföra ;)

mvh kibba
 
Skall göra det :)
Vi kommer att köpa stommenterat/vädertätt bara och göra allt invändigt själv. Dessutom gjuter vi platta själv.Ingår allt material deras "sats" eller måste man köpa till en massa i efterhand?Får vi bara materialet med så har vi inga problem att fixa jobben själva så....därför undrade jag lite om priset :)Ert pris verkar ju ok om det är så att de gör allt jobb...dvs ni tagit huset på entreprenad?
Vi kanske får hålla kontakten så vi kan hjälpas åt lite framöver och höra hur det fungerar för varandra? Vårt kommer iofs inte förrän tidigast i sommar kanske till och med nästa år.Beror lite på ekonomin:(

Har en del att välja på nu och det börjar bli svårt att välja.
Vi kommer att bygga två likadana hus så det kanske går att förhandla lite med dem ang vad som skall ingå*hihihi*

Vi är sugna på att byta takmodell till mansard taket som är på sommargylingen. Det har samma spann som Ejderns men är bredare så det enda man behöver göra är att ta bort två eller tre takstolar så kan man få mansard tak i stället. Ejderns planlösning är perfekt för oss så vi vill ej bygga Sommargyllingen helt utan bara ha det taket.Får se vad de säger :)
 
KIBBA

Var bygger ni någonstans? Fick nämligen samtal från deras säljare idag och ett Ejdern nyckelfärdigt skulle kosta..trot eller ej 1 932 300:- :surprised: :surprised: :surprised:
Konstigt att det skulle skilja nästan 300 000:- för samma kåk i mina ögon?????Vi bygger tre mil utanför stockholm om det blir av.

Tragiskt att det skall vara sådan skillnad om det är samma förutsättningar men ett nyckelfärdigt hus utan tillval borde ju inte skilja något på alls i mina ögon.OBS detta var med ordinarie tak.

 
Hej torparnorpan,

Det var ju ett häftigt pris ni fick :p

Vi skall bygga i vår vackra hemstad Visby, nyckelfärdigt utan tillval borde ju vara detsamma var man än bygger, eller är det entreprenörskostnaderna i Stockholm som slår igenom på slutpriset? Iofs tror jag inte hantverkarna på Gotland är särskilt billiga heller, här råder bostadsbrist, så de är nog inte svältfödda på jobb...

Vår byggstart blir nog inte förrän våren -06 så vi har en bit kvar. Tittar bl.a på alternativa lösningar med egenritad kåk på delentreprenad, så LB Hus skall inte tro att vi tänker nöja oss med deras första bud (pruta skadar aldrig ;))

Skall ni bygga två hus borde det väl finnas möjlighet för LB Hus att kapa på priset med tanke på synkroniserings effekter?

Lycka till / Kibba
 
Jo vi får se vad de säger...Skall de hålla de priset så kan de se sig i stjärnorna efter våra pengar..så mycket kan jag säga :-.) Finns andra lämpliga hus som e mycket billigare för våran del.Ett vi kikat på är hägern från Fiskarhedenvillan.Lite annorlunda planlösning men med lite ändring så blir det oxå perfekt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.