Hej alla!

Vi bygger ett hus med totalentreprenad NNF från LB-hus. Enligt dom skall köparen slippa engagera sig med övriga intressenter i byggprocessen då LB säger i sin marknadsförening att de ansvarar för hela byggprocessen fram till tillträdelsdagen. Nu är det så att vi blir mer och mer inblandade i olika frågor rörande det snart aktuella påbörjandet av husbygget. Senast var det elektrikern som ringde och undrade om vi hade fixat fram byggström, om vi inte ordnade det så skulle det kosta oss utöver det som är skrivet i kalkylen 12000:- för byggström under arbetet ca 7-9-tusen kronor extra bara för att dra kabel till tomten låter helt orimligt enligt oss. Borde det inte i sådana fall vara inlagt i kalkylen? Och sen kan man ju undra om det inte är elektrikern som är anlitad för jobbet som borde se till att ha det material han behöver för att utföra sitt arbete? Är det någon som har erfarenhet att bygga på totalentreprenad som har råkat ut för något liknande eller är det vi som är snikna och gnälliga. Man kan ju tycka att om man säljare säljer ett hus så borde de se till att ordna ström för att bygga ihop det, eller? Undrar vad nästa sak blir att fixa??? /azza
 
Vi har inte byggt med totalentreprenad men vår elektriker fixade fram alla blanketter, jag bara skrev på och han såg till att vi hade byggström till huset.

Dessutom fixade han skåpet med alla uttag för att kunna koppla maskinerna.
Säkringen ska vara 36 tror jag för byggström. Det är lite dyrare men förbrukningen är det samma som vanlig el.
 
Om ni bygger med totalentreprenad för en fast avtalad summa skall ni inte betala för något extra som ni inte själv valt till.
Har ni inte pratat med säljaren om detta?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.