Vi skall renovera ett badrum från 60-tlet. Har tänkt behålla klinkergolvet och byta material på väggarna. Behövs ny fuktspärr då vi installerar duschkabin.
 
Ja, förutom det behöver du också byta brunn. Reglerna har ändrats mycket på 50 år.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
 
Du kan glömma att behålla golvet. Det måste rivas ur totalt.
 
Riv ut allt ihop, byt brunn och framförallt se till att det är tätskiktat ordentligt! :) Byter du ej brunn och inte gör ett godkänt tätskikt när du renoverar, kommer du OM du en dag får en vattenskada få problem med ditt försäkringsbolag. Ett tips kika in på www.bkr.se där hittar du alla branschregler gällande vad du får och inte får göra i badrummet
 
Iofs har övriga rätt, enligt regelverket SKA man byta golvbrunn vid renoveringen och tätskikt SKA göras om samt vara heltäckande dvs det får inte skarvas ihop med ett gammalt golv.

Men om Du har ett gammalt badrum som Du annars inte tänker göra nåt åt så blir det naturligtvis inte sämre av att Du ställer in en duschkabin, fast gör Du en halv renovering + ställer in duschkabinen och ansluter den till en gammal golvbrunn kommer med största sannolikhet försäkringsbolaget att använda det emot dej OM Du drabbas av en fuktskada senare och som sagt, Du bryter mot branschreglerna.

I ditt fall skulle jag välja metod utifrån övriga förutsättningar, är badrummet i källaren på ett hus med gjuten platta så kan man göra som Du frågar men har Du rummet på övervåningen och speciellt om Du har ett hus med träbjälklag är det en riktigt dålig idé om Du ändå tänker renovera.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.