Hej!

Har inrett vinden och ska med hjälp av en kompis bygga trappa upp av modellen floating stairs, alltså att stegen kommer ut från väggen. Jag ska ändå riva väggen där stegen ska monteras så har bra chans att bygga upp konstruktionen för hur stegen ska fästas. Men vet dock inte hur det bör byggas. Nån som gjort nåt sånt projekt och vill dela med sig? Mest intresserad av hur man bygger upp bakom väggen med reglar etc för det ska hålla för stegen. Väggen är en innervägg mot ett annat rum så vet inte hur mycket bärande reglar det finns bakom men det kanske man kan komplettera med??:S

Tacksam för alla tips!
 
  • minimalist-floating-staircase-for-modern-minimalist-home-design.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Har inget svar tyvärr, men är också nyfiken på detta. Eftersom det finns såna här trappor med steg i glas gissar jag att det är någon slags metallkonstruktion med "fack" som man skjuter in stegen i, åtminstone i de fallen. T ex:
http://www.snickarlaget.se/swe/nyheter/furniture2009.html
Det kan väl knappast vara byggt i material som röra sig och töjas det minsta. Men någon på forumet vet förhoppningsvis hur det ligger till.
 
Egentligen en ganska simpel konstruktion då det ligger en järnbalk inne i väggen lutandes upp mot övervåningen, ut från den balken går stegen som är fastsvetsade i balken.. Dom är i sin tur endast beklädda med trä så att det ska se ut som att trästegen sticker ut ur väggen :) Så balken göms helt inne i väggen när allt är klart...
 
I programserien "Grand Design" från england så finns ett avsnit där man får följa med en familj som bygger ett hus med en sådan trappa i glas. Vill minnas att de diskuterade konstruktionen lite. Kanske kan vara insperation iaf? Avsnittet heter "The Loch House" och är första avsnittet från sjätte serien.
 
Tänk på att det blir häftiga vridkrafter på balken i väggen, väggreglarna kan bågna utåt om det vill sig illa.

Se därför till att reglarna är ordentligt överdimensionerade.
 
  • barker-stair-Barker_05.jpg-4.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • barker-stair-Barker_04.jpg-4.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Alko skrev:
Här ett par bilder från: [länk]

/A
Bra exempel på infästningen där, 5 st 2" reglar vid balkens nedre fäste. Styvt och bra.
 
ullberg
Får man bygga så där i Sverige? Jag nästan förutsatte att det fanns en socialstyrelse eller något liknande som skulle lägga sig i detta och hävda att det är en dödsfälla utan räcken etc. etc.

Snyggt är det i alla fall!

/U
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.