Bor i ett hus från 1938 och det börjar bli ganska dragit i fönsterna.
Men funderar på om det räcker att bara byta fönsterbågarna, blir ju mycket mindre jobb.
Vad rekommenderar ni, för och nackdelar.

Mvh Henrik
 
Är fönsterna också från -38? Kan du i så fall över huvud taget hitta lösa bågar till dem?

Sedan får du nog komma med mer information om någon ska kunna ge ett vettigt råd. Är det huvudsakliga problemet just drag? Då räcker det kanske att sätta nya tätningslister. Vilket skick är karmarna i? Det är ju meningslöst att sätta nya fönstertbågar i uppruttna karmar, även om det blir mindre jobb.
 
Virket är i bra skick.
Karmarna är lika gamla som huset.
Det drar väldigt kallt från fönstren.
Har testat att byta tätningslisterna på några fönster, men märks ingen större skillnad. Kan ju sätta i nya dammlister men vet inte om det gör nån större skillnad.
 
Har du bytt listerna så är det kallras och då hjälper inga dammlister. Du har 1+1 glasfönster då blir det så. Om du anser det lönt att spara karmarna så få du leta efter någon som tillverkar nya bågar efter dina mått. För vi den tiden som huset byggde så fans ingen standard. Du har förmodligen inte två fönster som är lika i mått. Men om det är lönt att bara låta någon göra nya bågar är tveksamt. Men börja med och kryssmät karmarna i falsen där bågarna skall sitta, är det fortfarande räta vinklar så kanske det kan vara något att satsa på. Förmodligen blir det billigare att köpa nytt.
 
Är nog sant som ni säger får nog bli nytt. Segt med allt jobb runtomkring bara. Har ett putsat hus så jag måste nog göra smygar i plåt.
 
S
nog kan du göra det fint med ny putsning också.
 
AXS
Det kan gå att byta ut glasrutorna.

Har du bild på fönsterna?
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.