Funderar lite på deras lösning för isolering ovanpå betong golv. (inkl golvvärme)

Har nämligen ett golv i källaren som är väldigt tjockt o jobbigt att hugga upp.

http://www.wiedland.se/thr/

Nån som provat?
Är det en bra lösning?
Övriga åsikter?
 
Jag blir alltid skeptisk till produkter där man definierar sina egna provningskriterier.

De jämför ex. en isolering som består av 21 cm glasull (utan diffusionsspärr) med 0,8 cm av deras superisolering som ju innehåller sin egen diffspärr. Glasull som inte kompletteras med plastfolie och vindpappa i en väggkonstruktion blir givetvis dålig, dels blåder rakt igenom, dels tar den upp fukt från rummet som försämrar isoleringen.

Ser ut som en ganska oärlig testmetod. Ger inget seriöst intryck.

Deras egna siffror säger egentligen emot sig själva. De hävdar att strålningsföluster står för 50 75% av värmeförlusterna (vilket jag som lekman tvivlar starkt på). Övriga effekter (konvektion och konduktivitet) är det ingen större skillnad på mellan olika isoleringsmaterial om de monteras korrekt med diffspärr osv.

Dvs OM man skulle tro på att strålningsförlusterna vore 75%, och OM deras material kunde reducera det till 0. DÅ skulle man kunna klara sig med en 4e del så tjock isoleing, men de hävdar att man kan klara sig med 20ggr tunnare isolering.

Ser klart oseriöst ut.
 
Ingenting för golv där låg konduktivitet är viktigt. Refererat material är endast bra på att reflektera t ex infraröd strålning. vilket inte är aktuellt för golv men däremot viktigt för att satelliter inte skall brinna upp av solens strålning. Materialet har ingenting i vanliga hus att göra.

På ett källargolv kan man först lägga en Platon-matta, som skall avluftas vid väggarna. Därefter kan man ha ett flytande golv med cellplast underst och därefter spontade golvskivor.

Samma princip gäller isolering av betongväggar m fl under jord.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.