http://oi43.tinypic.com/egz9ft.jpg

Ni vore supersnälla ifall vi ville kommentera allt som ser knasigt och konstigt ut med min ritning. Kommentaren som "är du medveten om att det där kommer att bli svårt?" mottages gärna de med.
 
Din bild ser ut som en väldigt klassisk lösning tycker jag. Snyggt!

Det enda jag reagerar på är att du kanske måste skydda väggen vid diskmaskinen, den kommer troligen att bli kladdig. Och att jag nog skulle byta håll på hängningen av luckan mellan spisen och diskbänken.

Och så tycker jag inte att fläkten passar i stilen. Tyvärr finns det ju inga fläktar som passar bra till 40-tal.
Vi valde som på bilden nedan, men den passar egentligen inte heller så bra. Fördelen med den är att man inte slår huvuudet i den.

2009-06-28_Kok.jpg
 
Din ritning kunde nästan vara en kopia av köket i en 2-rumslägenhet som jag bott i förut. (Enda skillnaden var att jag hade en 45 cm bred diskmaskin till vänster om vasken istället för din 60 cm maskin till höger). Erfarenhetsmässigt tror jag därför att det funkar mycket bra. Mitt enda tips är att låta överskåpen gå ända upp till taket. Det framgår inte om du ska ha det eller ej, men jag anser att det dels är snyggt, dels ger utrymme för en del saker man inte använder så ofta, och framförallt slipper man en stor dammsamlande yta som det annars blir ovanpå överskåpen.

Eller jo, jag har ett tips till: Ordna en kryddhylla eller något i närheten av spisen, t.ex. på den utstickande väggen till vänster. De där fläktkåporna må vara rätt snygga, men inte särskilt användbara som kryddhylla.
 
Redigerat:
Jag hade kört väggskåp hela vägen och använt en "vanlig" fläkt inbyggd i ett skåp. Jag tycker det är snyggare än att blanda väggskåp med fläktkåpa, dessutom får du ytterligare lite förvaring. Men, det handlar ju mycket om personlig smak.
 
Håller med föregående talare, det är ett ganska litet kök och du kommer behöva de extra skåpen. Om det är snyggare eller inte, det är en smaksak. Där kan du ju även ha en micro/fläktså slipper du ha micron stående på bänken, alternativt så kör du på en kombinerad micro/varmluftugn, båda lösningarna kanske är lite dyrare än att ha separata enheter men du spar yta.

Sedan skulle du nog fundera på att gå på b8q lösning i dennes tidigare lägenhet, en 45 diskmaskin till vänster om vasken. Har man inte barn räcker en 45 diskmaskin gott nog. Med en 60 maskin kommer den bara att ha gammal disk i sig som luktar eller så får du köra den halvfull.och det är mer praktiskt att ha den mellan spisen och diskhon(tycker jag i alla fall)
 
pinebar: Är det av någon särskild anledning du skulle byta håll på hängningen av luckan mellan spisen och diskbänken? Jag är rädd att luckan inte går att öppna så bra om någon av lådorna är utdragna.

Vitvarorna har jag bara slängt dit i bilden, så de stämmer inte mer än till måtten. Men tack för tips om fläkten man inte slår huvudet i, hade inte tänkt tanken.

nimhed: Personligen skulle jag nog också använt en vanlig inbyggd, men jag försöker se till den dagen då vi ska sälja lägenheten. Det är många som rynkar på näsan åt omoderna vanliga inbyggda. Likadant med sneda luckor, det fick jag gå ifrån, fastän jag tycker det är dösnyggt. De som köper ska i princip bara behöva byta luckorna, sen ha ett modernt kök.

b8q: Taket börjar där bilden slutar, dvs 40 cm ovanför de 92 cm höga väggskåpen. Vi ska ha IKEA-stommar och de har bara 92 eller 70 cm höga skåp tyvärr.

Tror ni det ser dumt ut om man har en taksockel på 40 cm eller?
 
nimhed skrev:
Sätt denna ovanför
[länk]
Den finns bara i 60 bred :(
 
vulin skrev:
Den finns bara i 60 bred :(
Kan du inte köra på 60 även på väggskåpen?
 
nimhed skrev:
Kan du inte köra på 60 även på väggskåpen?
Det blir inte för smalt då tror du? Med dubbla 30-luckor. Fast man kanske kan ha enkla 60 luckor också. Hmm,

Jag la till en reda-hylla i ritningen. Den är 80 cm bred. http://oi44.tinypic.com/vo92iv.jpg
 
Jag brukar oftast stå vid bänken eller diskbänken när jag jobbar. Ska man då ta ut något ur skåpet får man ju gå runt dörren som den är hängd nu. Alternativt byter du plats på den och lådorna och gör skåpet till kastrullskåp.

Dessutom kanske det är läge för en gammaldags utdragbar skärbräda ovanför lådorna om du gillar sådana kom jag just på.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.