Mikael_L skrev:
Den här köpte jag en av:
[länk]
[bild]

Och blev så överraskad av hur starkt den lysta att jag köpte tre till. :)

Men det är ju bara 110 lumen, dvs endast som en 5-watts glödtrådslampa.
Rätta mig nu, men fanns det inte max 5 eller 10W bland de gamla päronlamporna.

Och rymmer ni små E14 klotlampor så är det rätt bra tryck i denna 4,3 Wattare från IKEA.
Ett fynd för sina 69:-
[länk]
Jag har köpte en sådan här lampa men jag tycker att ljuset är alldeles för gult. Himla svårt med färgen på lamporna ... förr var det ingen skillnad på glödlampa som glödlampa.:)
 
Jag tycker den har helt perfekt ljustemperatur för att ersätta en päronlampa 15W i fönsterbelysningen. Vill inte ha blåvitt i fönstret. Och tillräcklig många lumen för att verkligen kunna ersätta en glödlampa, unikt för att vara en LED...
 
Köpte också en sådan lampa för att ha i fönsterbelysningen i sovrummet, kommer inte ihåg om det var Julas eller C.O. Men jag blev tvungen att ta bort den.

När man släckte den för att gå och lägga sig så slocknade den inte riktigt fullt ut. Utan den glöde lite svagt hela tiden när den var släckt. Tror den fick någon konstig induktionsström eller något likvärdigt som den "glödde" på.
 
roli> förmodligen ligger tändtråden nära fasen under en viss sträcka och då uppstår en liten kapacitiv koppling.
 
Hur blir man av med det utan att dra om tändtråden? Går det??
 
Finns en annan tråd någonstans som behandlar det, och den metoden går i korthet ut på att brytaren växlar om tändtråden mot nollan när det ska vara släckt.
 
Har också de där lamporna och jag tycker de är alldeles utmärkta istället för de 15W som vi hade innan, enda nackdelen är att de är för dyra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.