När du ska byta fönster tänk på

1: Välj ett energimärkt fönster, så är du garanterad att du får ett fönster som håller det u-värde som leverantören påstår. Vissa hävdar att dom kommer ner ända till 0,6 med en tvåglaskasett ffa PVC konstruktioner. U-värdet skall vara på hela konstruktionen

2: "Färdigt och klart" konceptet är oftast alltid lite dyrare, men du slipper ansvar, dom flesta måttanpassar fönstren, som du får betala xtra för i bygghandeln, om det en går. Sen kan det vara så att det blir några samtal hit och dit innan allt är på plats. och ibland så flyter det på bara. Hur det fortlöper varierar från län till län, även om du använder samma bolag som någon annan i ett annat län så kan det skilja, tyvärr.

3: BETALA INGET i förskott, ett seriöst bolag har råd att ligga ute med pengarna tills det är monterat.

4: Ta referenser, är det en etablerad firma så bör dom ha bytt några fönster i närheten av dig, och kan vis dessa.

Frågor på detta:p
 
Jag har en fråga. ;)

Vad gäller när man inte kör färdigt och klart konceptet utan köper fönster för sig och montage för sig? Säg att man anlitar en montör, har denne ett ansvar att undersöka skicket på de levererade fönstren när han ska montera eller är det mitt ansvar som köpare?
 
Ansvaret kan bara du själv ha om det är du själv som köpt hem fönstren. Men man kan väl gemensamt med den som skall montera fönstren kolla av dem. Framför allt för att det inte skall bli någon diskussion om vem som ev. förorsakat skador, som upptäcks efter monteringen.
 
Jepp, håller med föregående talare. Du ansvarar för att det blir rätt mått, skador mm. Se till att du hittar en erfaren montör, det är inte raketforskning att montera fönster, men det finns en del riktigare riktiga klåpare ute i landet. Det kan även bli svårt med ev reklamationer leverantören kan hävda att skadan uppkommit vid montage, Allt detta ska du slippa när du köper en koncept lösning. Lycka till med ditt fönsterbyte
 
Men det borde väl gå att förhandla sig till måttansvar på montörerna om de gör mätningen av fönstren?
 
S
jo det ska dom ha om dom mäter. men man ska kolla dom också.
 
SBH: Du har helt rätt. Själv har jag mätt och varit till grannen och frågat efter den offert dom tagit när dom beställde fönster (för att se mått). Om montörerna avviker från dessa två så får dom förklara sig =).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.