Vi håller på med ett badrum i källaren. Visade sig vara lite knepigare än tänkt... Stora stenbumlingar omöjliga att få bort.... Så nu är kompromissernas tid kommen. Tanken var att köra 100 mm isodrän och sedan 100mm betong med vattenburen golvvärme. Nu har vi minskat kraven på takhöjd samt funderar på att avjämna runt " topparna" med dränerande singel och endast 50 mm isolering med cellplast? Frågan är: blir detta en riskkonstruktion eller bara dyrare uppvärmningskostnader? Det är ju bara ett rum det handlar om och vi kan ju även komplettera med en vattenburen radiator och bara köra komfortvärme i golvet.

Med denna lösning hamnar vi på mellan 195-200cm takhöjd så varje cm räknas nu...
 
Stickan56
Är inte 100 mm Isodrän även det lite tunt? Brukar man inte rekommendera 200- 300 nu för tiden?
Och är det så att det är någon enstaka sten, så kan ni ju göra tjockare isolering runtomkring och låta det vara tunt bara på stenens topp.
 
Du klarar dig utan isolering på mindre ytor. Det är ju bara 1 rum. Betong och sten isolerar skapligt och temperaturdifferensen är liten mellan golv och omgivande mark då det är källare. Platta på mark är annorlunda, då har man stora temperaturdifferenser vid ytterkanterna av huset.
 
Vi hade hem en firma som "sprängde" med små krutladdningar i vår källare. Det fungerade mycket bra och kostade inte så mycket som man skulle kunna tro. Kan vara värt att kolla upp i alla fall.
 
100 mm betong? Ska det inte gå lika bra med 50 mm?
 
Hyr en borrmaskin och kilar på carmo eller motsv hyrfirma, och en dag senare är stenarna borta.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.