Hemmakatten
Såg att pannlampor var uppe till diskussion lite grann i några andra trådar. Blev inspirerad och tänkte köpa en bättre pannlampa till maken i julklapp men blev ganska förvirrad när jag googlade. Uppenbarligen finns det pannlampor från några hundra till några tusen. Vilken skall man välja?

Vi bor på stor tomt (300m lång) på landet så pannlampa har både maken och jag. Helt nödvändigt vid hundpromenader, när man hämtar in ved osv. De lampor vi har nu kostar kanske 300:- och har förstås LED, men det finns bara tre lägen, fast vitt sken, blinkande vitt sken och rött sken.

Men nu har maken varit tvungen att trava runt på tomten och leta virke för att laga grinden som gått sönder, göra nytt fäste för julgranen som står ute och blåst omkull mm. Och han är rejält irriterade att hans pannlampa inte lyser bättre.Det är alltid nåt som behöver göras i mörker efter jobbet. Vår snöslunga har belysning, men när bensinen är slut och det är flera hundra meter att gå efter bensindunken och dessutom sedan kunna se och hälla i bensinenbehövs det något starkare sken.

En del lampor har fästen för cykel och hjälm vilket vi inte behöver. En del har dimningsfunktion vilket kanske är bra. Hittade en lampa hos Lampspecialisten för 699:- http://www.lampspecialisten.se/pannlampor/147-led-lenser-h7.html .Verkar den okej? En del lampor har en fokuseringsfunktion, dvs lampan kan lysa koncentrerat på en punkt eller ha ett vidare ljusområde.

Lampspecialisten.se hade pannlampor för otroligt många användningsområden och även för många olika yrkesgrupper. Och naturligtvis i alla prislägen.

Om någon har lite goda råd att ge är jag tacksam. Vill helst inte betala över 1000:-.
 
Kan du tänka dig att importera från HK skall du ta dig en titt på dealextreme.com eller focalprice.com. Där hittar du LED lampor till fantastiska priser.

Denna kanske är vad du är ute efter?

http://www.focalprice.com/LH030B/Ge...20_Lumen_Waterproof_LED_Head_Light_Black.html

Jag har handlat många gånger från focal och det är inga problem. Allt är inte original, men för de priserna skulle jag säga att de är mycket prisvärda saker. Fri frakt också!
 
Vill man inte köpa utrikes ifrån, rekommenderar jag att handla på XXL eller ledsmi.se. För 1500-2000:- får du mycket ljus.
 
Hemmakatten
Tack för tipsen. Den där Led Lenser H7 som skånelängan tipsar om har jag faktiskt tittat på.

Det jag funderar på är vilka funktioner man behöver eller kan tänkas använda och undrar om någon använt sig av t.ex.
- dimningsfunktion
- både bredlysande och smal fokuseringspunkt
- möjlighet att ställa in avstånd som lampan lyser
- är det praktiskt att ha batteripacket i fickan eller är det bara krångligt?

Kom just på att vi har en son som är i USA för att hälsa på en annan son och kommer hem om några dagar. Skulle faktiskt kunna maila honom och be honom köpa med sig en lampa hem. Men frågan är då hur många funktioner en sådan ska...
 
Redigerat:
Jag köpte en pannlampa väldigt lik den Hemmakatten länkar till i sitt första inlägg
http://www.lampspecialisten.se/pannlampor/147-led-lenser-h7.html
led-lenser-h7.jpg
fast på Jula
http://www.jula.se/led-pannlampa-957123
957123-jpg.jpg
Den kostar 199 kronor och ser ut som kopia av led lenser. Även om den kanske har en annan ljuskälla än LED lenser ovan så lyser 3-wattaren fantastiskt bra för mina ändamål. Ljusbilden kan även här justeras. Även om priset är lågt tycker jag att den gör sitt jobb som förväntat.

Sen finnas det en kralligare 3-wattare som drivs med högre spänning som säkert är ännu vassare. 299 spänn.
http://www.jula.se/pannlampa-957119
957119-jpg.jpg
 
Hemmakatten
Så, nu har jag givit instruktioner till sonen som är i San José, Kalifornien, om vilka funktioner på pannlampor som är intressanta.Mailade också över hemsidor med priser i Sverige. Hoppas nu att han kommer hem med schyssta lampor.
 
XXL har en radda fina lampor i sitt senaste blad till bra priser. Bla en Magshine för 799 som nästan smälter snö! :)
 
Jag köpte en Magicshine för ett tag sedan specad till 1000 lumen (i verkligheten är den lägre, men en standard 60watt lampa ligger som jämförelse nånstans mellan 5-600 lumen) men jag använder inte den om jag ska jobba med något "på nära håll". Man blir nämligen bländad... Den funkar dock ypperligt som belysning när jag cyklar i beckmörker på skogsstigar.
Vad jag vill säga är att det inte nödvändigtvis är den kraftigaste lampan som är bäst beroende på ändamål.
 
Robert-san01 skrev:
Kan du tänka dig att importera från HK skall du ta dig en titt på dealextreme.com eller focalprice.com. Där hittar du LED lampor till fantastiska priser.

Denna kanske är vad du är ute efter?

[länk]

Jag har handlat många gånger från focal och det är inga problem. Allt är inte original, men för de priserna skulle jag säga att de är mycket prisvärda saker. Fri frakt också!
Köpte en sådan efter jag läst ditt inlägg. Väntar på att få den levererad i dagarna. Sedan blir det till att testa att köra snöslungan, utan arbetsbelysning, när det är mörkt ute.
Återkommer med en rapport på kvalitet och funktion.
 
Rekommenderar att inte ha batteripacket på huvudet, dels kan det kännas lite stor och otympligt, men främst därför att batteritiden ökas om man kan ha batteriet innanför kläderna=varm. Har själv en Petzl Myo Xp som funkar mycket bra, dels på gården med samma förutsättningar som TS men även vid diverse utomhusaktiviteter typ isklättring, längdåkning etc.
 
Hemmakatten
Nu är sonen hemma igen. Har dock inte träffat honom ännu, men det ska bli spännande att se vilka pannlampor han köpt.
 
stew skrev:
Köpte en sådan efter jag läst ditt inlägg. Väntar på att få den levererad i dagarna. Sedan blir det till att testa att köra snöslungan, utan arbetsbelysning, när det är mörkt ute.
Återkommer med en rapport på kvalitet och funktion.

Jag köpte två sådana men fick pengarna tillbaks efter några dagar, verkar som om dom hade utgått.

/Dan
 
Har sedan 3 år en Pezl Zipka som jag använder mycket vid olika arbeten i hemmet. Del har utdragbar tråd istället för ett band. Fördelen är att den alltid ligger redo i fickan och är lätt att rengöra
Har sedan 1,5 är en Pezl Tikka X2 som lyser kraftigare och är bekvämare under vid lång användning.
Sedan i somras har jag en LED Lenser H7 som är extremt ljusstark och går att fokusera.

Jag kan rekommendera alla tre och vill inte vara utan zipkan eller H7:an som fyller olika funktioner för mig.

Jag skulle heller aldrig kunna tänka mig en pannlampa med separat batteripack eftersom jag blev vansinnig på sladden till mobilens handsfree och vill kunna ta av och på pannlampan efter behag. Hade jag gjort 8 timmars pass i en gruva hade situationen varit en annan.

Alla mina lampor har jag köpt på nätet eftersom priserna är så höga i butik.

http://www.petzl.se/
http://www.ledlenser.com/startseite_1024.php
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.