Hej
Jag har en ouppvärmd liten isolerad bod på ca 3m2 som står intill min verkstad som värms upp av en luft värmepump. I boden har vi höns som tycker att det är för kallt. Att montera ett element som är klassat för tex hönshus/stall brukar vara kamflänselement och dom är väldigt dyra.
Min fråga är kan man på något sätt flytta luften till boden. Borra ett125 mm hål och hoppas på att den varma luften automatiskt drar sig dit?

Mvh Pär H
 
Heter den inte Värmeflyttaren?
Finns på Clas eller JULA eller liknande, kostar runt en tusenlapp, och kräver ström.
 
Jag har en värmeförflyttare som bara ligger har tänkt på den skall kolla lägsta temp på den vil ha +1 till +5 gr. Värme lampa håller bara värmen där man sätter den och enligt en person på willab som sälger lampor så tyckte han att ett element vore bättre lamporna är mest till för att ge värme till kycklingar.

Pär
 
pär h skrev:
Jag har en värmeförflyttare som bara ligger har tänkt på den skall kolla lägsta temp på den vil ha +1 till +5 gr. Värme lampa håller bara värmen där man sätter den och enligt en person på willab som sälger lampor så tyckte han att ett element vore bättre lamporna är mest till för att ge värme till kycklingar.

Pär
Njae, ska man hålla 1-5 +grader så räcker en värmelampa utmärkt, visserligen blir det varmare precis under lampa så där lär nog dom frusnaste trängas.

Jag har ett förråd på ca 10 kvm som hålls på ca 5+ grader med endast 2 st 60W lampor
 
Skal du bara ha en +1°-+5° skulle jag skaffa en sån frostvakt, dom är på ca 200W har jag för mig.
 
Är det någon speciell du tänker på bax. Jag har surfat lite på frostvakt måste vara ip67 tror jag det heter det blir extremt dammigt i ett höns hus och jag har än så länge inte hittat något.
kolvas är det glödtrådslampor, och funkar det även om det skulle smälla till och bli neråt 20 minus.

Är det ingen som tror på min ide att borra ett hål från verkstad till hönshuset. Är det inte som så att varm luft dras till kallt rum ?

Skall kolla upp värme lammpor lite mera märker jag.

Pär
 
Om jag inte minns fel så räknas väl hönshus till i stort sett explosionsklassat område.

Mina lampor är helt vanliga 60W lampor inhandlade på Ikea.
Jag har inte haft några frostproblem på 5 år, det enda är ju att glödlamporna går sönder oftare än en radiator, dock är värmelampor betydligt bättre.

Din ide med värmeflyttare fungerar säkert, men som jag skrev innan så ska du ha återcirkulering och d¨å kommer lukt ifrån hönshuset dras med till garaget, om nu inte lukten är ett problem för dig så är det bara att köra på ;)
 
Nä, dom jag tänker på håller inte IP67.
Jag tror du får in hönslukt om du borrar ett hål, samt har svårt att reglera temperaturen.
 
Lukten vill jag inte ha in i verkstaden.
Hönshuset har egen ventilation så jag undrar varför jag måste ha återcirkulation. Det är små hål vid luckan för in och ut passage och en monterad ventil högre upp på en motsatt vägg till luckan och det fungerar
Om jag tror rätt så kommer värmen automatiskt att vilja förflytta sig till hönshuset så lukten kommer förhoppningsvis inte in i verkstaden eller tänker jag helt galet.

Pär
 
Det kan ju vara svårt att få luften att fördela sig vettigt ute i hönshuset. Borrar du ett hål från verkstaden kommer den varma luften att ta kortaste vägen ut. Den varmaste luften du har i verkstaden ligger ju upp mot taket och du vill ju få in den långt ner i hönshuset så att dek kan värma där och stiga upp igen.
Enklast och billigast är nog att köpa en kanalfläkt och lite rör på Classe eller Jula och suga in luft högt upp mot taket i verkstaden och blåsa ut den långt ner i hönshuset på en plats där den bäst kommer hönsen tillgodo.
 
Ok patrick du har helt rätt tänkte inte på det, men så skall det självklart vara skall se om det går att lösa praktiskt. Men om man har en liten fläkt så blåser väl luften in och då fördelas den väl lite mera än bara själv drag. Som vanligt när man skall försöka göra något som lät så enkelt i början visar sig bli ett stort projekt. Så värme lampan ligger bra till just nu.


Mvh Pär H
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.