Har en 3 år gammal Thermia Diplomat, som börjat läcka på kallvattnet in via säkerhetsventilen. Det normala är dropp när övertryck uppstår, men nu läcker det 10 l / dygn.

Installatören bytte ventil 2 ggr, problemet kvarstod. Hans "lösning" var en slang till avloppet.

Synpunkter?
 
Har du högt vatten tryck ? blir det tryckstötar i ledningen och trycket är högt kan det läcka men det finns acumulatorer som installeras på ledningen som dämpar tryckstötarna eller gå upp till 10 bars säkerhetsventil. Att ha slang till avloppet är rätt installerat fast jag föredrar rör för det ska komma lite vatten ur säkerhetsventilen om allt är korrekt dock inte 10 liter per dag.
 
Hej Kolla om det kommer mer vatten när den gör varmvatten.Kollade han om expansionskärlet är helt så du fyller på systemet så minskar trycket efter ett tag.Du kan väll kolla påfyllningskranen så att inte den läcker.Har du otur så har det gått hål på beredaren men det har du garantier för.
 
Redigerat:
Ingen aning om trycket är för högt, kommunen förnekar och andra i området har inga problem med sina pumpar. Ventilen är på 9 bar, borde räcka. Installatören vägrade installera varken mätare eller kolla pumpen, och andra återförsäljare orkar inte ens ta sig hit trots bokning. Är INTE imponerad av Thermia och deras återförsäljare. :wow:
 
Det är helt normalt att ventilen släpper igenom lite vatten när vp gör vv men 10 liter per dygn låter mycket men har du slang till avloppet gör det ju inte så mycket heller.
 
hur ofta amvänds dusch/badkar ?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.