Hej!

Vi har fått uppmätt och beställt en inbyggd Sentens garderob från Electrolux Home som kom tidigare i veckan, men hantverkarna som Electrolux skaffade fram hade tydligen aldrig monterat en sådan tidigare, och de sa att ritningsunderlaget från Electrolux var jättedåligt.

De har spenderat tre dagar på den nu och det är fortfarande inte klart, men har ändå dragit på sig 19950kr i arbetskostnad (ej ROT inräknat). Hantverkarna säger att det kostar 7600kr ytterligare att färdigställa, men att om de skulle haft bra ritningar från början så skulle totalbeloppet blivit 15200kr.

Dessutom så har killen från Electrolux Home inte beställt tillräckligt med delar, då han säger att vi har sagt att vi ville måla innerväggen, vilket vi bestrider då vi flera gånger har sagt vi ville bygga in allt, då väggen var en väldigt ful betongvägg.

Så nu står vi alltså med halvfärdig garderob, en arbetskostnad på mer än vad garderoben är värd, och för lite delar.

Vad fan gör man?

Till det skall nämnas att vi i ett svagt ögonblick valde den billigaste modellen av hyllor, basic vit, som är exakt samma skräp som IKEA kör med, med den där ruffiga vita ytfinishen istället för det blanka fina som de hade uppställt i butiken.
 
Vilket IKEA skräp menar du???
 
Jag menar 16mm spånskiva med ruffig vit yta av någon sorts plast som det fastnar smuts på jättelätt och är jobbig att rengöra. IKEA och Sentens basic vit är samma "skräp" i det avseendet.

Om vi skulle ha sett varuprov på det skulle vi aldrig i livet tagit det, utan valt det dyrare plus systemet som har en blank vit yta och tjockare skivor, som den blankare ekfaner de hade som utställnings ex i butiken.

Nu har vi istället betalat en grovt överpris för exakt samma kvalitet som IKEA, men med en monteringskostnad på detta som gör det hela astronomiskt i min mening.

Just nu känns det som om vi har spolat ned 20 000kr i toaletten bla pga att Electrolux inte haft ordentliga ritningar eller informerat hantverkarna ordentligt!
 
Redigerat:
Är det något i stil med det här du köpt fast vit Sentens Förvaring och du är uppe i en monterings kostnad av nästa 20 000kr ? Nä du måste skoja med oss!




thumbs_dsc00356low.jpgthumbs_dsc00359low.jpgthumbs_dsc00360low.jpgthumbs_dsc00366low.jpgthumbs_dsc00368low.jpgthumbs_dsc00354low.jpg
 
Det där som du har på bilerna är finare för att ni har ekfaner och tjockare skivor, och ni har dessutom mycket fler hyllplan. Vi ville dock ha inklädd baksida som sagt (även om vi nu inte fått det).

Men vår garderob med tre standardstommar och fyra dörrar skulle alltså kosta runt 27500kr innan rotavdrag att montera (själva garderoben gick på runt 16 000kr med rabatt inklusive dörrar).
 
Det hade varit kul att se bilder på vad dom lyckats åstadkomma på 3 dagar, på 2 man dessutom?
Jag har då aldrig sett en garderob som är så stor, eller så avancerad att det skulle ta mer än 1 dag på 2 gubbar att montera..
 
Man bygger ett helt kök på ett par dagar nu för tiden.. jag byggde hela vårt kök själv på över 25 skåp på 3 dagar.
 
Två man tre dagar?? Ca 420kr/tim x 2 = 840kr / tim släng ut dem och tala om att det blir inga pengar rent bedrägeri, vad då dåliga ritningar ett barn kan fixa monteringen själv på halva tiden.Nu vet vi inte hur mycket inredning du har men det låter som att det handlar om100 lm
 
Försök med 475kr i timmen istället så stämmer det, och det är killar som både själva, och Electrolux Home nu säger aldrig satt in ett Sentens skåp förut (tydligen är vi de tredje totalt sedan Sentens började säljas i vårt område som begärt att få ett skåp monterat).
 
Men VAD är det som tagit så lång tid?

Du skrev " tre standardstommar och fyra dörrar", jag kan inte förstå hur det kan ta så lång tid.. även om det inte fanns några ritningar alls så tar det inte så lång tid att pussla ihop en garderob.. inte ens om man själv är tvungen att borra alla hål för plugg och skruv hade det tagit så lång tid..
 
OK då men 475 x 2 = 950 kr / tim det är en värre då. Har dem aldrig monterat en sådan garderob och säljaren kommenderade dem.
 
Ja, säljaren beställde jobbet från dem åt oss och nej, de har aldrig monterat en sådan garderob förut.

Om man bortser från de dåliga ritningarna har det tydligen tagit tid att lista ut vad vi egentligen ville ha, och hur delarna skulle sågas, eftersom det också fattades väldigt många delar.

Vi känner just nu att vi har fått betala för deras utbildning, i princip... och hantverkarna själva erkänner att de inte kunnat arbeta optimalt.
 
Jäklar, något kan ju inte stå rätt till hos montörerna...

Hur svårt kan det vara? Jag brukar själv lägga IKEA-pussel, för att få det lite svårare (IKEA-pussel innebär att man kastar monteringsanvisningen och bygger, att titta på anvisningen klassas som fusk och innebär diskvalificering =) )
 
Detta tycker jag att Electrolux ska stå för, om dom har rekommenderat en montör som uppenbarligen inte har någon som helst utbildning eller erfarenhet av deras produkter så ska inte ni behöva stå för all denna tid.

Electrolux borde ha någon typ av mall på hur lång tid det ska ta att montera ihop deras produkter, som dom använder som offert-underlag, fråga hur många timmar dom anser vara rimligt att montera din garderob och begär sedan att dom tar på sig mellanskillnaden i goodwill.
 
Daniel78 skrev:
Electrolux borde ha någon typ av mall på hur lång tid det ska ta att montera ihop deras produkter, som dom använder som offert-underlag, fråga hur många timmar dom anser vara rimligt att montera din garderob och begär sedan att dom tar på sig mellanskillnaden i goodwill.
Det är det som är det sjuka! Electrolux säger att "alla kök är olika" och att så länge väggarna är raka så går det "snabbt" att sätta upp en garderob, men de blåvägrar fortfarande att ens mellan tummen och pekfingret ge en konkret tidsbestämmelse eller prisuppgift.

Och det här är både från säljaren och från en ansvarig på Electrolux huvudkontor.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.